Annons:
Etiketterreceptglutenfritt
Läst 4425 ggr
[TrevorS]
2011-12-03 23:41

Glutenfri Basbousa - Recept

Hittade detta gamla egyptiska recept på Bashbousa.

Havremjölken siktar sig inte, man är ute efter detta i det här receptet, man kan använda havremjölk men den speciella konsistensen får man inte när man använder havremjölk. Vill man ändå använda det behöver man tillsätta 4-5 msk potatismjöl eller majsstärkelse för att den ska hålla ihop. Sojamjölk använder man då man tillsätter citronsaft eller vinäger så särar den sig och denna "vassle" binder ihop så man slipper använda ägg, samma gäller rismjölk.

Tar med en filmsnutt på hur de gör den.

Ingredienser:

4,5 dl majscouscous (den vetefria)
3,5 dl socker
1,25 dl kokosflingor (kan uteslutas)
2,25 dl sojamjölk eller rismjölk
2 msk citronsaft
2 tsk bakpulver
2 msk olja eller margarin
4 msk rostade mandlar

Sirapen:
4 dl socker
4 dl vatten
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker

**Gör så här:
**Koka upp vatten och socker tills det börjar att koka, tillsätt citronsaften och låt koka i 2 minuter, tillsätt vaniljsockret och låt koka i 1-3 minuter. Ta av från plattan och låt svalna helt.

Värm ugnen till 200°C. Smörj en ungsform. Blanda ihop majscouscous, kokosflingor, socker och bakpulver. Blanda citronen i sojamjölken och låt den stå i några minuter tills den börjar att sikta sig lite, tillsätt det och rör runt smeten. Lägg upp i ungsformen lägg över de rostade mandlarna och grädda i 30-45 minuter. Ringla över sirapen över hela kakan medans kakan fortfarande är het, låt svalna och serveras kall.

Annons:
[TrevorS]
2011-12-03 23:54
#1

Istället för majscouscous om man inte hittar det kan man använda quinoaflingor.

Upp till toppen
Annons: