Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Recept på ersättare till mjölk och yoghurt?

2012-01-07 20:13 #0 av: MimmiH

Hej, jag vore tacksam för recept på ersättning för mjölk och yoghurt.

Finns det något mjöl - helst glutenfritt - som man kan vispa eller mixa med vatten?

Soja vet jag redan att det finns.

Anmäl
2012-01-07 21:21 #1 av: [TrevorS]

Står flera recept och tips i artikeln ERSÄTTNINGSPRODUKTER.

Du kan även gå in på min hemsida, där hittar du recept på hemmagjord grädde och hemmagjord mjölk samt hemmagjord soyghurt och filmjölk.

Om du klickar under glutenfritt i disskutionsgruppen till vänster hittar du "Recept & Diskutssion (Glutenfritt)" jag äter helt vetefritt och naturligt glutenfritt, finns även en tråd med mina bakprojekt Trevor's Dagbok - BAK. De mjölerna är naturligt glutenfria flera kan du blanda själv eller köpa färdiga, inte allt för dyra heller med tanke på att man behöver mindre för att få större bröd.

Här finns även tips om vetefri och naturligt vetefri pasta också. Står i tråden här.

Jag kommer upp lite med tips hur man konventerar recept med hjälp av den glutenfria mixen här nedan i vanliga bakrecept då den går att knåda om man använder fiberhusk. Man behöver mindre av detta mjölet så man kan inte bara ersätta samma mängd i vanligt bakrecept tyvärr. Den mjölmixen är helt vegansk dessutom helt vetefri!

Anmäl
2012-01-07 21:25 #2 av: [TrevorS]

Kom på du kanske inte menade bakmjöl utan mjölkpulver som istället för torrmjölk, då finns dessa veganska varianter:

Valnötsmjölk
Hasselnötsmjölk
Mandelmjölk
Sesammjölk

Hoppas jag kunde hjälpa dig lite på traven. Skrattande

Anmäl
2012-01-07 22:58 #3 av: MimmiH

1000 tack Trevor för det uttömmande svaret Glad Jag ska kolla in länkarna Glad

Anmäl
2012-01-07 23:00 #4 av: [TrevorS]

Det var så lite så. Skrattande

Anmäl
2012-01-08 09:41 #5 av: MimmiH

Funkar det att mixa kokosflingor till en mjölk (blanda med vatten)? Ev. blanda med andra mixade nötter o frön? Finns det något frö eller nöt som inte är lämpligt att göra mjölk av?

Anmäl
2012-01-08 10:18 #6 av: [TrevorS]

#5. Kokosflingor kan ma inte rekomendera, dock fungerar det med färsk kokosmjölk, brukar då spara vattnet, sedan skrapa bort kokosköttet, hacka fint och mixa till pure i lite vatten och tillsätta mer vatten sedan, sedan sila genom kaffefilter. Nackdelen är att den inte är god att göra sås på,  men god i färser eller i thaigrytor.

Man kan göra mjölk av de flesta nötter, men de ska vara naturella och ätbara för oss människor. Nackdelen är att den särar på sig något så man får skaka om.

Anmäl
2012-01-08 10:22 #7 av: MimmiH

Mange takk för klargörandet, Trevor Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.