Annons:
Etiketterreceptlchf
Läst 7113 ggr
[TrevorS]
2/8/12, 12:17 PM

LCHF - "kött"färs - recept

Gått efter kostdoktorns "Ät gärna"-lista och denna vad som är okey att ha i. Detta är ett grundrecept till färs som man kan använda till färsås, grytor och liknande. Man kan även ersätta en mängd av auberginen med nötter som exempelvis parannötter. Denna färs går att frysa in och ta fram vid behov.

4 portioner

Ingredienser:
1 dl urkärnade oliver
450 g portabello (mest lik men champinjoner går lika bra)
7 dl aubergine eller zucchini 2 dl kokosflingor
5 msk kokosolja

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Mixa oliverna till en fin pure tilsammans med rumstempurerad kokosolja. Skölj svamlen och hacka den fint (fungerar att pulsera i en matberedare också), skala auberginen med potatiskalare och finhacka den också på samma sätt som svampen. Blanda ihop auberginen, svampen, kokosflingorna och olivmixen och arbeta ihop det. Sprid över ett bakplåtspapper och grädda i cirka 30 minuter, varva runt lite med en stekspade några gånger under tiden. Blandningen kommer att "svettas" men när den sugit upp vätskan igen så är den klar.

Annons:
[snall]
2/11/12, 4:18 PM
#1

Spännande kan jag tänka mig göra. Skrattande

[Mamma-Mia-Marie]
4/21/13, 2:29 PM
#2

vad kan man ha istället för oliverna? (tips)

[TrevorS]
4/21/13, 3:15 PM
#3

Oliver är nog svårt att ersätta med något, men de kan nog uteslutas och öka något av de andra ingredienserna.

kelfwing
4/21/13, 8:23 PM
#4

 # 2 Om det är saltan man är ute efter i olivrecept kan man nog tillsätta lite kapris  (om du tål det) men du får nog ta betydligt mindre mängd, någon msk istället för 1 dl.

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[Mamma-Mia-Marie]
4/21/13, 8:28 PM
#5

#2 tackar - vet ej, har aldrig ätit kapris =) vet dock inte varför oliverna är med i receptet!!!

[TrevorS]
4/21/13, 8:45 PM
#6

Vet att man gjorde falsk kapris av krassefrön förr i tiden.

Kom också på att man kan göra falska oliver med körsbär också. Dock lite osäker på hur det går till, men tror man bara lägger in dem omogna i vinäger, vatten och salt.

Annons:
kelfwing
4/21/13, 8:53 PM
#7

MammaMia-Marie. Här kommer lite info om kapris som kanske hjälpa dig att se hur  troligt det är att du tål kapris:

SystematikDomänEukaryotaRikeVäxter
PlantaeDivisionFröväxter
SpermatophytaUnderdivisionGömfröväxter
AngiospermaeKlassTrikolpater
EudicotyledonaeOrdningKålordningen
BrassicalesFamiljKaprisväxter
CapparaceaeSläkteKaprissläktet
CapparisArtKapris
C. spinosa

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

Upp till toppen
Annons: