2012-02-08 12:27 #0 av: [TrevorS]

Finns en LCHF-version av det här receptet också. Detta är ett grundrecept på färs och fungerar i allt från pajer, färsåser, taco och liknande.

4 portioner

Ingredienser:
1 dl urkärnade oliver
1/2 grönsaksbuljong
450 g portabello (mest lik kött men champinjoner går lika bra)
2 dl aubergine eller zucchini
2 rödbetor
2 dl solrosfrön
2 dl kokosflingor
1 vitlöksklyfta
4 msk rapsolja
salt och peppar

Gör så här:
Blötlägg solrosfröna i 6-12 timmar.

Värm ugnen till 175°C. Mixa oliverna till en fin pure tilsammans med rumstempurerad kokosolja och grönsaksbuljongen. Skölj svampen och hacka den fint (fungerar att pulsera i en matberedare också), skala auberginen med potatiskalare och finhacka den också på samma sätt som svampen. Skala, skiva och finhacka rödbetorna. Blanda ihop auberginen, svampen, kokosflingorna, rödbetorna och solrosfröna och olivmixen och arbeta ihop det. Sprid över ett bakplåtspapper och grädda i cirka 30 minuter, varva runt lite med en stekspade några gånger under tiden. Blandningen kommer att "svettas" men när den sugit upp vätskan igen så är den klar.