Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition

Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hälsa och Nutrition

Revaxör

2012-12-16 21:26 #0 av: E-l-vira

Jag har fått min första vaxpropp! Det är inget vidare, blir tipsad från alla håll att hälla Revaxör i örat. Åkte till min far som hade det hemma och när jag kom hem läste jag på innehållslistan...Minkolja. Min hjälpsamma pojkvän "nejnejnej, du ser väl att det står min-kolja, inte mink-olja!"

Hjälp! Vad ska jag göra? Har nu haft lock för örat i flera dagar och eftersom den här lilla flaskan redan är köpt och påbörjad av någon annan funderar jag på att använda den ändå, har inte bestämt mig än. Men om jag inte gör det eller om det händer igen, vad finns det annars?

Anmäl
2012-12-17 08:56 #1 av: [TrevorS]

Läkare kan spola ur en vaxpropp med koksaltlösning.

Enligt Fass svarar 1177 på innehållet. Har tyvärr ingen möjlighet att ringa men ta kontakt med dem.

Anmäl
2012-12-17 09:44 #2 av: [TrollKvinnan_66]

Annars finns det väl såna öron ljus, vet dock ej vad dom innehåller men på VC spolar dom öronen med koksaltlösning som trevorS skriver!

http://oronljus.org/

Anmäl
2012-12-17 13:47 #3 av: E-l-vira

Tack för svaren! Ska testa öronljus, annars får det väl bli vårdcentralen.

Anmäl
2019-06-25 17:20 #4 av: Antev

hej nu var detta en väldigt gammal tråd men fick samma problem nu. har fått vaxpropp och fick rekommenderat av läkaren att ta revaxör 3 dagar innan de spolar rent vaxproppen... vad fan gör den där minkoljan ens i denna produkt ??

ska jag gå dit och låtsas att jag tagit revaxör i 3 dagar eller finns andra alternativ ?

Anmäl
2019-06-29 01:36 #5 av: Pyttelite

Hur vet du att läkaren använder ”veganprodukter”?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-06-29 09:04 #6 av: Smultronfia

#5 hos vårdcentralen så använder de saltlösning som de spolar rent med.

Anmäl
2019-06-30 12:08 #7 av: Antev

#6 Läkaren sa att det var helt vanligt ljummet vatten som de spolade rent med. jag tog revaxör 1 timme innan spolningen trots allt, även fast jag blev tillsagd att ta det 3 dagar innan .

Läkaren sa att man måste ta revaxör innan spolning för att öronproppen kan vara så pass hård så det ej går att bara spola. min gick bort ganska lätt 

tycker det känns korrupt att Minkolja existerar i denna produkt. det kan inte har några som helst fördelar i produkten. 

Anmäl
2019-06-30 13:54 #8 av: Pyttelite

Det  är nog ingen som ifrågasatt tidigare och meningarna går isär om det är verksamt eller inte.

Fint att du hör igen i alla fall. Glad

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-08-17 16:14 #9 av: Lona

Nygammal tråd och jag är okunnig om att vara vegan men ett alternativ till Revaxör är olivolja! Det måste väl finnas nån vegansk produkt om inte vanlig olivolja är det?
Dutta i morgon och kväll med en pipett eller tex en tops (som du inte stoppar in i örongången) i några dagar så är eventuella proppar förhoppningsvis lösta sen, eller åtminstone så att de går att spola bort.
Tänk dock på att om oljan rinner längs med halsen så kan den fläcka ner kläderna.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.