Annons:
Etiketterreceptpåläggövrigt
Läst 4663 ggr
[TrevorS]
1/26/13, 11:13 AM

Potatissmör - Recept

Eftersom det var svårt att få tag på smör förr i tiden drygade man ut fetter med bland annat rotfrukter som potatis. Här är 2 recept, ett recept på hur man fick fettet man hade hålla längre och ett recept på fettfritt, där man använda denna ingrediens vid bakning eller som pålägg.

DRYGA UT:
2 stora kokta kalla potatisar.
1 msk socker
3 msk vatten
3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:
Mosa potatisen och blanda ner alla ingredienser, vispa med elvisp tills det blir en slät massa. Detta recept användes bland annat i för att göra kakor, pajdeg och som pålägg.

POTATISSMÖR (utan fett):
3 stora kokta kalla potatisar
0,5 tsk äppelcidervinäger
1 msk socker
vatten
0,25 tsk salt

Gör så här: 
Mosa potatisen och blanda ner äppelcidervinägern, sockret och saltet Vispa med elvisp och tillsätt vatten tills du får en bra och lätthanterlig konsistens. Receptet användes till att baka med, göra salsa, såser och pajer samt pålägg. Användes vid stekning men smälter inte, men ger en god smak.

Om man hade jordnötssmör kunde man tillsätta 1 tsk i båda recepten.

Annons:
Anterrabae
1/26/13, 3:38 PM
#1

Märkligt, men spännande :) Potatismoset i ettan påminner om ett jag gör som pålägg ;) fast jag gör utan socker

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

kelfwing
1/26/13, 6:09 PM
#2

Spännande recept (som vanlig); Trevor!

/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.

[TrevorS]
1/26/13, 7:25 PM
#3

Tackar. Skrattande

Upp till toppen
Annons: