Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv)

Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv)

Hemmagjord Stinky Tofu - Recept

2013-02-25 18:30 #0 av: [TrevorS]

Hur man gör stinky tofu!

Man gör tofun enligt recept, köper man ska den vara inlagd i saltvatten eller bara vatten och inga konserveringsmedel. Koka upp saltat vatten, ska vara 20 g salt på 1 liter vatten. Låt det svalna, lägg i tofubitarna i en steril tunna med svamp, morötter eller vitkål. Slå över vattnet så det täcks, lägg över en tallrik och låt stå tills det bubblat klart.

Nu är det klart. De kan även lagras upp till 1 år innan man äts.

Se till att alltid ha det rent och titta till då och då, börjar det skumma ska detta skum tas bort med hushållspapper som inte luddar. Luktar det inte som det ska eller har en konstig konsistens har något gått fel och då måste allt kastas, därför rekommenderar jag att man göra i mindre glasburkar, tänk på att inget ska vara ovanför vattnet för då kan det börja mögla.

Anmäl
2013-02-25 18:33 #1 av: [yodhe]


Tack !

Kan tipsa om salvattnet som ska vara som tårar..

Det kallas för Natrium..samma salt halt som kroppen har..

1 tesked salt

1 liter kokt vatten...

Låt stå och svalna...

Glad

Anmäl
2013-02-27 16:04 #2 av: Yolle

Aldrig hört talas om stinky tofu, hur äter man det?

Anmäl
2013-02-27 16:49 #3 av: [TrevorS]

Det är egentligen syrad tofu precis som man gör surkål, därför den luktar illa och kallas för "stinky tofu". Den smakar bättre än vad dan luktar.

Man äter den som vanlig tofu, kokar först i grönsaksbuljong i någon minut, delar och steker, gör den som stek i ugnen, vanligtvis friteras den.

Gå fram cirka 5 minuter så får du se ett recept med Stinky Tofu.

Anmäl
2013-02-28 22:21 #4 av: Yolle

Spännande :) måste testas. går det med fryst tofu tror du?

Anmäl
2013-03-01 09:57 #5 av: [TrevorS]

Går ej att använda fryst tofu, ska vara färsk nygjord eller köpt kyld. Det är något som förstörs om den fryser. Man kan även riva i vitkål också istället för svamp.

Anmäl
2013-03-01 09:57 #6 av: [TrevorS]

Måste kolla igen, tror att det skulle vara mera salt i.

Anmäl
2013-03-01 10:32 #7 av: Yolle

Då ställer jag mig helt enkelt och gör tofu redan ikväll, detta måste ju testas :)

Anmäl
2013-03-01 14:00 #8 av: Ians

#6 om du menar vattnet som tofun skall ligga i så är måtten 1 krm/ dl vatten = 2 tsk/ liter vatten om det skall ha samma salthalt som ex tårvätska.

Anmäl
2013-03-01 14:34 #9 av: [TrevorS]

#8. Nej det stämmer inte, det ska vara mer salt i. 20 gram salt på 1 liter kokt vatten.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.