Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv)

Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv)

Godis på torkad frukt

2013-08-13 20:28 #0 av: DesK

Godis på torkad frukt
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
2 dl havregryn
50 g smör eller annat lämpligt fett
2 msk honung
1-2 msk pressad citron
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl russin
1/2 dl dadlar
Lägg ut nötter, solrosfrön, sesamfrön och havregryn i en liten långpanna och rosta ca 20 min i 175 grader. Om man inte klarar havregryn så kan man öka mängden nötter och frön istället eller ta motsvarande mängd kokos.
Smält smöret på svag värme. Rör ned honung och citronjuice och blanda väl. Lägg ned dadlar och russin i matberedaren och hacka lätt tillsätt sedan nötblandningen och mixa samman. Lägg i vaniljsocker och smörblandningen och kör snabbt ihop.
Fördela smeten till en tunn kaka på bakplåtspapper och ställ i kyl eller frys. När smeten har kallnat skär i fyrkanter.
Variera med olika sorters torkad frukt och t ex nyponpulver för olika smak.

Fruktbollar

5 fikon
1 d russin
1 dl dadlar
3/4 dl vatten
1 1/2 dl sötmandel
1 msk nyponpulver
1msk pressad citron
kokos
Skölj russin och fikon och lägg dem, tillsammans med dadlarna i blöt i vattnet i några timmar. Hacka mandeln i matberedare och tillsätt den torkade frukten, nyponpulver, citronjuice och kör till en smet.
Forma små bollar och rulla dessa i kokos.
För mig är detta barndomsminnen från min tid i Waldorfskola och detta var bland det första godis mina döttrar fick smaka

Désirée

Anmäl
2013-08-14 18:42 #1 av: veggie4every1

Å, vad gott och inte så svårt heller. Kanske tom. jag kan klara avSkämtar

Jag får byta ut smöret och honungen bara. Jag provar med kokosolja och agavesirap. Skulle gärna använda black strap melass, men då blir det väl lakritssmak på det. Kanske inte så tokigt det heller förresten.

Tusen tack för receptenGlad

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2013-08-14 18:45 #2 av: DesK

Kokosolja och agavesirap funkar säkert också bra. Jag har faktiskt smakat sånt här godis smaksatt med lakritspulver och det var också gott, så testa att göra med med black strapmelass Glad

Désirée

Anmäl
2013-12-29 11:05 #3 av: Ove-D

Låter gott! Någon som vet nivån på Omega3 respektive 6 på första?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.