Solrosfrallor
Jag vill gärna dela med mig av ett recept, på världens godaste solrosfraller. Det bästa med dessa är att man efter att dom svalnat av ordentligt kan frysa in och ta fram så många som passar en och tina i micron mellan ½-1 minut beroende på hur stark just din micro är.
I andra omgången av dessa frallor så byte jag ut solroskärnorna mot pumpa och melon frön … Gott som sjutton .
Solrosfrallor
500 gr vatten
25 gr jäst
100 gr maizena
100 gr sojamjöl
160 gr bovetemjöl
40 gr rismjöl
1 tsk salt
40 gr pysalliumskal
50 gr solroskärnor
Bovetemjöl till utbakning
Jag blandade i ½ dl chiafön också
Lös upp jästen i en bunke. Blanda i övriga ingredienser. Låt degen vila i bunken med övertäckt med plastfilm.
Forma degen till 12 frallor. Olja gärna in händerna för lättare hantering. Och lägg frallorna på en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till frallorna lite o häll lite bovete över (Jag tog sesamfrön iställer för bovetemjöl o plattade ner dem lite.) Låt dem jästa på plåten i 1 timme. Grädda i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Vikttabell
Bovetemjöl 60 gr= 1 dl
Chiafrön 12 gr= 1 msk
Fiberhust 10 gr= 1 msk
Honung 120 gr= 1 dl
Maizena 55 gr= 1 dl
Mandelmjöl 100 gr= 2 dl
Pysalliumfrön 10 gr= 1 msk
Pysalliumfröskal 30gr= 1 dl
Rismjöl 60 gr = 1 dl
Sirap 140 gr= 1 dl
Sojamjöl 60 gr= 1 dl
Solroskärnor 75 gr = 1 dl
Vatten 100 gr= 1 dl
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Det låter gott!
Tack för det trevliga receptet! :)
/Karin, sajtvärd på vegan ifokus och medarbetare på vegetariskt i fokus.
Nope, av nån anledning så är dom lite söta ändå ☀️
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Japp, ingen knådande, bara lite lätt kletande, men dom blir så himla goda 🎂 Jag brukar göra dubbel sats utav dem. Dom blir rätt små om man fäljer receptet, men det är så lagom att äta en sån fralla, för dom är samtidigt väldigt mättande 🌈
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Jag ska göra ett expriment nästa gång jag gör den degen o hälla degen i en form. Hade tänkt att det skulle bli som ett vanligt bröd som an kan skära i skivor … Kanske behöver bröden en stund extra på sig i ungen också, men det får man ju hålla kolla på ☀️
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Ska jag göra om jag kommer ihåg 🤦♂️
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"
Jag kan inte leva utan dem, o ska jag nånstans, där det inte finns glutenfritt. Så tar jag med en påse o bhjuder gärna med mig. Men jag tänker också somså att för dom som gillar smörgåstårta, så är det ju bra om man kan skiva brödet … o det går ju att variera denna deg med allsköns olika fröer o kärnor 🤪
Uppskattar att bli tilltalad "Kalendula" när man svarar mig på inlägg.
"If you kill all my demons, maybe all my angels will die to. If you kill all my angels, my demons will survive"