Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept & Diskussion (Glutenfritt)

Söker sockerkaka utan gluten

2014-02-16 22:51 #0 av: aekitsune

Hej! Jag vill bjuda min kompis på en underbart god sockerkaka med citron och vallmofrön, men hon tål inte gluten, så jag undrar om ni vet hur jag kan göra?

Detta är receptet jag ville bjuda på från början;
http://vegoriket.se/citron-och-vallmokaka-fran-senaste-numret-av-vego/

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl
2014-02-16 22:57 #1 av: Grodan

Byt ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl.Skrattar

Så gör jag.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-02-16 23:00 #2 av: aekitsune

Men min kompis sa att det inte går att göra så, för hon brukar använda ägg för att göra något.. Fattade inte riktigt, men det går tydligen inte att byta bara sådär..?

http://aekitsune.blogg.se

Anmäl
2014-02-17 00:42 #3 av: Grodan

#2 Jag tycker det går alldeles utmärkt. Finax tycker jag är bäst.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-02-17 09:21 #4 av: [Trevor_S]

Leilas har ett vetefritt mjöl som fungerar utmärkt, har jag använt nu i en månad och gjort allt från sockerkaka till bonnkakor.

Anmäl
2014-02-17 09:37 #5 av: aekitsune

Konstigt.. Alla andra säger att det inte alls fungerar att bara byta. Jag får väl testa ett par gånger och se hur det blir ! ^^,


http://aekitsune.blogg.se

Anmäl
2014-02-17 09:59 #6 av: [Trevor_S]

Jaså, ne jag har bakat vetefritt i några år nu utan problem. Finax på orange tetra använder jag direkt istället för vanligt vetemjöl, brukar dock tillsätta lite fiberhusk för att kunna knåda när jag bakar bröd.

Anmäl
2014-02-17 16:03 #7 av: [reunion]

Du kan ju tillsätta lite sojamjöl också. istället för ägg :)

Anmäl
2014-02-17 17:07 #8 av: Grodan

#4 Lailas är ju ett bättre ekonomiskt alternativ och går utmärkt att göra sötsaker med. Däremot när man ska bara bröd och paj är den lite svår tycker jag.

#5 Men det gör det, de flesta glutenfria mjöl idag är så pass tillverkade att du skall kunna byta rakt av. Tycker absolut du ska prova. Tyvärr kan det bli dyrt om du vill prova olika mjöl. Det finns Lailas, finax, semper och en del fler (beroende på affär, efterfrågan osv). Du skall använda mjöl för lite finare bakverk och inte de för grovt bröd...

#7 Det är maizena i receptet, tror det är lite istället för ägg, eller?

Jag brukar aldrig baka med maizena så jag är lite nyfis.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-02-18 08:16 #9 av: [Trevor_S]

#8. Håller med, finax orange paket är betydligt bättre att göra degar med. Leilas är bättre till smet. Dock gillar jag inte göra pannkakor på leilas.

Anmäl
2014-02-18 08:22 #10 av: Grodan

#9 Näe, det berättade min kompis som skulle göra crepes till oss. Hon hade köpt Lailas och sa att det sög...

Själv har jag inte gjort pannkakor på lååång taijm... Jag har lite mjölförbud hemma (som är kompis med socker-, kakao-, carob- och vaniljsockerförbud)... jag är en sockerråtta... (sårri för pladder jag har tydligen lite bekräftelsebehov att stilla)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-02-20 00:32 #11 av: [reunion]

#10 tolkade jag det rätt med att du även har kakaoförbud? Jag är bara lite nyfiken vad som är dåligt med kakao? Vad är carob för något?

Själv skulle jag aldrig kunna ha ett sockerförbud eller mjölförbud. Älskar pasta för mycket! :) Äter du inte frukt då heller, med ditt sockerförbud? Själv försökte jag hålla mig borta från socker men stoppade i mig massa frukt, pasta, björksocker osv istället.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.