Annons:
Etiketterreceptsåsröra
Läst 3882 ggr
[Trevor_S]
4/18/14, 7:46 PM

Äggfri majonnäs med mindre fett.

Fick förfrågning på majonnäs som har mindre än 15% fett…jag har en enkel lösning till er som inte har en elvisp men en vanlig handvisp:

Äggfri och mindre fett-majonnäs:

1 dl havregrädde (carslhamn)
1 tsk senap
1 tsk äppelcidervinäger
salt
peppar

Vispa ihop ingredienserna, håller i cirka 5 dygn i kylskåp.

Annons:
[Trevor_S]
4/18/14, 7:47 PM
#1

Carlshamns veg-grädde är rätt tjock så den är perfekt i detta recept.

veggie4every1
4/18/14, 7:52 PM
#2

Precis vad jag behöver :) Tack!

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Stallmima
4/24/14, 10:24 PM
#3

Den här måste prövas, gillar ju inte riktigt majonnäs så värt ett försök    🙂   är det elvisp man använder eller för hand, lite knasig fråga men annars får man inte veta   😛

[Trevor_S]
4/25/14, 8:28 AM
#4

Jag vispade med en slickepott faktiskt. Vill ju inte ha bubblor i så skulle nog inte vispa med elvisp.

Carmarino
11/4/18, 4:40 PM
#5

Hittade ett recept på ägg- och sojafri majonnäs. Har försökt översätta det så gott jag kunnat.

Ingredienser:
65 g torkade vita bönor, blötlagda över natten och avrunna ger 2,4 dl blötlagda bönor*
3 dl vatten
Skal från 1/4 citron (bara det yttersta gula skalet)
2-3 tsk (10-15 ml) citronsaft (eller efter smak)
1/4 tsk havssalt
1/4 tsk Kala Namak Salt
2-4 msk (30-50 ml) solrosolja (eller annan vegetabilisk olja) eller mer**
1-2 msk vatten (15-30 ml) eller mer om det behövs för att få önskad konsistens

Gör så här:
Lägg de blötlagda vita bönorna och vattnet i en mixer och mixa väl.
Passera blandningen genom en silduk eller en fin sil.
Krama ur så mycket bönmjölk som möjligt.
Häll bönmjölken och citronskalet i en kastrull.
Värm på medelvärme och rör om då och då.
När blandningen börjar tjockna, rör hela tiden tills den får samma konsistens som vaniljkräm.
Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
Ta bort citronskalen och låt krämen kallna.
När den är helt kall, häll kräm, citronsaft, havssalt, Kala Namak salt och 2 msk vatten i en hög mixerkanna.
Mixa med stavmixer tills blandningen är slät och krämig.
Tillsätt oljan och mixa tills allting har blandats.
Smaka av och tillsätt mer citronsaft om du önskar mer syra.
Vill du ha en tunnare majonnäs, tillsätt 1 msk vatten åt gången och mixa igen till önskad konsistens.
Häll över majonäsen i en burk.
Håller i kylen i upp till två veckor.**

Kom ihåg att alltid använda rena redskap när du tar majonnäs ur burken.

* Bönor på burk eller förkokta bönor fungerar inte i det här receptet.

** Man kan använda 2 msk olja om man vill ha en majonnäs med låg fetthalt. Börja då med 1 msk vatten.
Använd solros- eller vegetabilisk olja. Olivolja ger en bitter eftersmak.

*** Om man använder rena verktyg så håller majonnäsen mer än en månad i kylen. Lukta och smaka för att kolla om den är ätbar om du har den mer än två veckor.

https://veganlovlie.com/mayonnaise-recipe-lowfat-soyfree-vegan/


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: