veganföräldrar

Småbarnsföräldrar var finns ni?

2015-05-25 22:12 #0 av: zoocialART

Har två små barn å vill möta andra med småttingar för att diskutera förskola å skola. Vi står i valet å kvalet att strida i den kommunala om maten, leksakerna å undervisningen - som är speciesistisk. Det kommer bli en låååång å svår kamp.

ELLER starta en ny skola - fri från speciesism å fokus på icke-våld å fokus på en "zoocentrisk" världsbild istället för den rådande antropocentriska världsbilden.

Att vara vegan har blivit trend - men att ta kampen för djuren å den rådande dolda våldskulturen - speciesismen - vill ingen ta.

Var finns ni - engagerade kamplystna veganföräldrar som inte nöjer er med en skola/förskola där våra barn sitter med som alibin till den rådande våldskulturen?

Maila gärna: zoocialart@gmail.com

Anmäl
2015-05-25 22:34 #1 av: *~HamsterHamster~*

Jag har inte barn och kommer inte ha det inom de nästa åren^^ skulle annars vara med på direkten!

Lycka till iallafall!

Anmäl
2015-05-25 22:58 #2 av: veggie4every1

#0 Vilket hoppingivande inlägg från en småbarnsförälderGlad

Mina barn är vuxna, så det är för sent för mig när det gäller detta tyvärr. Men jag hoppas verkligen att du får kontakt med andra som har samma målinriktning som du själv.

Blir riktigt glad över ditt inlägg och jag hoppas att det finns många som duTummen upp

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2015-05-26 00:53 #3 av: Nelley

Samma som #1 

Annars, hur är det tänkt? Låter verkligen som en toppenidé men det måste ju ta mycket jobb, haha. Vad skulle intresserade göra? Hur går det egentligen till när en skola startas?Glad

Anmäl
2015-05-26 12:15 #4 av: JonasDuregard

#0 Fundera på om det ändå inte är bättre att låta barnen få uppleva ett bredare spektrum av samhället. Du kan så klart ända förklara för dem vad du tycker är fel med samhället. 

Det finns gott om människor som resonerar som du, och vill isolera sina barn från olika företeelser i samhället, men det blir sällan särskilt bra för barnen och ganska ofta slutar det med att de hatar sina föräldrar. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2015-05-26 15:21 #5 av: Paxxie

Jag tror inte det finns så stor risk att barnen "isoleras" från andra spektrum av samhället. Djurförtryck finns ju i princip överallt och personligen tycker jag det snarare vore fint om det kunde finnas fler områden där man arbetar för icke-våld.

Har inga barn själv, men tycker det här är en intressant ide! Känns dock ett oerhört arbete att starta en skola, men jag hoppas det går vägen. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.