Annons:
Etiketterreceptefterrättförrättgodis
Läst 2627 ggr
Malava
6/6/15, 12:43 AM

Sjukt! god kladdkaka/ choklad kola kaka, utan ägg

Chokladkolakaka

150 g vegetabiliskt margarin 

2 msk sirap

2,5 dl socker

2 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

0,5 dl växtmjölk

1 nypa salt

Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och låt smeten koka upp under omrörning. Smöra en form på 24 cm (eller täck formen med ett bakpapper) och häll i smeten. Grädda i 175 gr i 18 minuter. Låt svalna och ställ i kyl någon timme innan servering.


Annons:
[Synnerlig]
6/6/15, 12:41 PM
#1

Tack för receptet! 👍 Blir den sådär krispig på ytan och god och kladdig på insidan? 🙂

Malava
6/6/15, 12:58 PM
#2

Krispig på ytan, nej men i kanterna.

Kladdig på insidan ja om den är varm annars god kall.

Som kola kaka som nämns i receptet. Super uppskattat av allergiker som kunnat testa vanlig. men fick minus när jag värmde upp den till kladd efter frys.

(detta är ju personligt)

Men det närmaste/ bästa jag kommit i recept på kladdkaka utan ägg 

God som den är kall helt enkelt servera med vispad grädde


veggie4every1
6/6/15, 5:32 PM
#3

#0 Nu står det ju "smör" och "mjölk" i receptet, men jag tar för givet att det är veganska alternativ som du avser.

Det kan dock vara bäst att du förtydligar det så att det inte blir några missförstånd.

Tack, det ut som ett gott recept, det ska jag prova någon gång🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Malava
6/7/15, 6:39 AM
#4

Ops! det är vanligt smör och mjölk😞för att förtydliga.

Vet inte hur det blir med veganska ersättningar, ber så mycket om ursäkt.😕


[Synnerlig]
6/7/15, 10:59 AM
#5

Då antar jag att du inte är Vegan? LiparVad jag själv har märkt så funkar vegetabilisk mjölk och smör likadant som komjölk och kosmör 🙂

Malava
6/7/15, 11:07 AM
#6

Näe inte äkta Vegan än..😛men nyfiken och intresserad.

Vad bra, då ska jag faktiskt testa det också, har du ngt speciellt tips på märken?


Annons:
[Synnerlig]
6/7/15, 11:40 AM
#7

#6 Jag rekommenderar dig verkligen att skutta mot veganernas värld 🌈😃

Det finns sååå mycket olika typer av vegetabilisk mjölk (soja, havre, cashew, mandel, kokos, ris, finns kanske fler) så det är någonting man får prova sig fram och se vad man gillar 🙂 Personligen så föredrar jag Oatlys havremjölk.

Carlshamns smör och margariner är de enda som är veganska just nu, då alla andra mjölkfria smörer innehåller animaliskt D-vitamin.

veggie4every1
6/7/15, 12:12 PM
#8

#6 Helt övertygad att det fungerar lika bra med vegetabiliska alternativ. Jag brukar göra en helt vegansk kladdkaka som är jättegod🙂

Men jag ändrar det i receptet då och jag håller med Synnerlig i allt😉

*Texten krympte av sig själv i redigeringen. Kunde inte få den stor igen, men du kanske kan fixa det själv om du vill ha stor text🙂*

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Malava
6/7/15, 12:41 PM
#9

#8 Det receptet skulle jag vilja ta del av.

Gör inget om texten blev mindre, tack för redigerings hjälp🙂


veggie4every1
6/7/15, 1:27 PM
#10

#9 Kladdkaka med valnötter och kokos🙂 

2 dl flytande vegetabiliskt margarin (som carlshamn)

3 dl socker

2 dl vetemjöl

1 dl sojamjöl

2 tsk bakpulver

2  tsk vaniljsocker

1 dl sojadryck

1/2 dl kakao

1/2 dl hackade valnötter (fint hackade)

Ca 1/2 dl riven kokos

Strö på riven kokos när det är ca 10 minuter kvar på gräddningen.

Bara röra ihop allt (utom kokos) i en skål och lägga i "smörad" och bröad form.

225 grader i 20 minuter.

Jättegod med vegansk vaniljglass till tycker jag, men man kan även ta alpro sojavisp.

Enjoy👍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Malava
6/7/15, 7:05 PM
#11

Tack skall prövas🌺


veggie4every1
6/7/15, 7:16 PM
#12

#11 Blir bäst i en form med avtagbara kanter glömde jag att säga👍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Nelley
6/7/15, 8:38 PM
#13

#10 Jag brukar använda kokosflingor istället för ströbröd eller vad tusan det heter! Supertasty.😎

Annons:
veggie4every1
6/7/15, 8:46 PM
#14

#13 Jaaa, det låter mums det, mer kokos to the people👍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Nelley
6/7/15, 8:49 PM
#15

#14 Eller vänta… kokosflingor är väl större. Krossad kokos?😃Äsch, det är iallafall det jag alltid använder, tycker det är mycket godare.🙂

veggie4every1
6/7/15, 9:10 PM
#16

#15 Just det ja…riven kokos heter det nog tror jag. Det var också det som jag menade i receptet. Bra att du sa nåt så jag kunde ändra det😃

Ja, det låter mycket godare än ströbröd, ska absolut ta det nästa gång👍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Nelley
6/7/15, 9:24 PM
#17

#16 🥳 🤗

Vanhedaren
6/14/15, 4:47 PM
#18

Dock är det mesta socker som används i bakverk inte veganskt då det används benkol, som utvinns av skelett från djur och används genom att sockret renas genom benkolsfilter eller bleks med hjälp av benkol.

Vissa påstår dock att detta är ok då det inte finns i själva produkten som du stoppar i dig, medan andra säger att det inte är ok eftersom det används en djurprodukt i produktionen av huvudprodukten.

Så tekniskt sätt då det används djur för framställning av det mesta sockret, är detta inte veganskt.

[Synnerlig]
6/14/15, 6:18 PM
#19

#18 Jag har för mig att detta inte sker i Sverige och att socker från sockerbetor är helt säkert veganskt då det redan är vitt. Rätta mig om jag har fel, kan minnas fel.

Vanhedaren
6/14/15, 9:20 PM
#20

#19 Oj, då måste jag ha missat detta. Bra då att jag skrev "det mesta" aka. vad jag känner till (: Men vad härligt!

Annons:
veggie4every1
6/14/15, 10:06 PM
#21

Ja, Dansukker ska i alla fall vara veganskt🙂

Tur att vi inte måste vara sockerfria (om vi inte vill)😃

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Tant Grön
6/15/15, 12:28 AM
#22

Aldrig hört talas om detta. Fy så äckligt. Googlade lite och läste att dom bara köper in skelett från vissa länder på grund av galna ko sjukan. Man skulle alltså kunna få galna ko sjukan av sockret 😮Som tur är så köper jag bara Dansukker.

[avregistrerad]
6/15/15, 6:11 AM
#23

Min första veganska kladdkaka! 🎈
Blev jättegott 👍 Tack så mycket för receptet! 😃

Malava
6/15/15, 10:47 AM
#24

# vad kul o höra det gick bra och blev gott👍


Vanhedaren
6/15/15, 8:16 PM
#25

Ja Dansukker får jag vara noga med att köpa in nu, så kan jag faktiskt unna mig själv lite vitt socker ibland :D Fast lite intressant var det för mig att se hur enkelt jag kunnat leva utan detta vita socker, så fort jag trodde att en varelse var inblandad, haha.

Upp till toppen
Annons: