Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor

Köttskatt kan bli verklighet!

2015-12-04 09:35 #0 av: [Trevor_S]

ARTIKEL

Tycker du man borde införa skatt på kött? Om nej, varför inte?

Anmäl
2015-12-04 09:37 #1 av: Hells Angel

Nej :c

Anmäl
2015-12-04 09:45 #2 av: fruktgumman

nej skatt på socker istället

Anmäl
2015-12-04 11:38 #3 av: veggie4every1

Att beskatta kött samtidigt som man ger bidrag till mjölkindustrin verkar lite förvirrat. Ta bort bidragen och subventionerna till alla animalier och subventionera vegetabilier iställetGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2015-12-04 16:20 #4 av: WolfLady

Ja till köttskatt! Som det står i artikeln och på många andra håll är kött (och även andra animalier) dålig för miljön, vår hälsa och djuren!

Anmäl
2015-12-04 17:00 #5 av: vendelay

Håller med #3. Självklart borde kött skattas men varför då ge bidrag till mjölken? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2015-12-04 17:28 #6 av: [Trevor_S]

Tycker kött borde beskattas och socker som en ovan tyckte, kött är miljöbov nr 1 och vitt socker är en hälsobov nr 1. Skrattar

Anmäl
2015-12-04 19:50 #7 av: veggie4every1

Bara nötkött beskattas väl i så fall. Kycklingar, kaniner, havsdjur och andra mindre miljöfarliga djur kommer möjligen att öka i försäljning om nötköttet blir dyrare.

Ur djurrättssynpunkt är inte köttskatt något att hänga i julgranen precis. Men för miljön kanske det gör lite skillnad även om jag tvivlar på det faktiskt. Jag tror folk kommer att köpa det ändå. Hur stor skattepeng talar man om?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2015-12-06 01:08 #8 av: erik_j

Tror det kan provocera folk (libertarianer?) till debatt och då måste dom ju möta argumenten för varför vi inte kan leva som om vi hade 10 planeter och kanske måste granska på nytt och utan fiffel vetenskap som följt efter the china study etc och det vore ju jättepositivt.

Tror att även en lagmässigt halvful styrskatt-lagstiftning kan vara bra i slutendan då den enda som kan klaga är den som inte är så vuxen och ansvarstagande som den inbillar sig.

Det är ju endå brist på ansvar på en rad olika plan att stödja de flesta animalie-industrierna även om man håller med om att staten inte ska agera förmyndare och påtvinga hälsosam diet och livsstil.

Att få det påståendet i massmedialt fokus och uppmärksamhet låter ju kanon.

Sen är det ju inte skatt på kött som kan tänkas vara slutmålet utan nedläggning av köttindustrin för vem kan försvara den med alla fakta på bordet men det vore ju ett fantastiskt sätt att starta. :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.