Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Föreläsningar / videos / audios

Det är farligt men "gör det med måtta".

2015-12-04 18:01 #0 av: [Synnerlig]

Jo, man kan bli väldigt trött och irriterad på människor som inte tar varningen om kött på allvar. Varför säger inte läkare att allt om att rökning ger cancer är överdrivet och att man kan fortsätta röka så länge man gör det med måtta? Därför att man inte bör rekommendera människor att äta eller göra annat som ökar riskerna för cancer, speciellt när det är så höga risker som det är just här Pustar


Anmäl
2015-12-04 18:26 #1 av: papa-bear

själv tror jag att det som skall odlas för att ersätta köttet kommer att haverera jorden fortare än vad ekologisk och etisk djurhållning gör, mest på grund av att odlarna måste bespruta sina grödor mot skadedjuren.

det finns många delar av den vegetariska hanteringen som ingen tar upp när det gäller att jämföra kött och vegetariskt, för hur det än är så besprutas grödorna med miljöbelastande bekämpningsmedel, medan köttets enda belastning är pruttarna.

Anmäl
2015-12-04 18:29 #2 av: Ladybug6

#1 all den mat som man nu ger för att föda upp djuren som ska ätas skulle räcka gott och väl till alla människor. Det går åt oändligt mycket grödor för att få fram kött...

Anmäl
2015-12-04 21:11 #3 av: [Trevor_S]

Tänker lite på denna: LÄNK 

Anmäl
2015-12-05 13:19 #4 av: pyromanen

Man kunde ställa samma fråga ang varför folk fortsätter äta/dricka socker, vitt vetemjöl, alkohol eller varför folk fortsätter köra bil .. Eller varför folk inte motionerar eller varför feta inte går ner i vikt....
Människor är inte exemplariska, dom flesta (typ alla) gör saker Dom utmärkt vet är dåligt för sin hälsa och eller miljön.

Anmäl
2015-12-05 13:28 #5 av: [Synnerlig]

#4 Jo, fast animaliska produkter är inte bara en hälsobov det är också en av de största miljöbovarna och människobov då människor inte hade behövt svälta om vi slutade äta animaliska produkter. Därför tycker jag att det är bra att det tas upp för människor verkar mer intresserade av sig själva än djur och miljö.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.