Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 2361 ggr
vendelay
12/10/15, 10:33 PM

Indisk tofugryta

(Inspirerad av detta recept)

Ca 1 timme, spis, 4-5 port.

Ingredienser:
250g tofu
400g krossade tomater
2dl Oatley havregrädde
ca 400g valfria bönor (blandade, vita, kidney, kikärtor… Du bestämmer!)
Pressad citron
Curry, garam masala, salt
Olja

1. Skär tofun i mindre tärningar och stek i olja och garam masala. Stek tofun ordentligt, kanske 30 minuter, bitarna ska vara lite hårda.
2. Blanda i alla ingredienser förutom bönorna. Rör om och låt koka upp.
3. Häll i bönorna och smaka av med kryddor.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
veggie4every1
12/10/15, 10:57 PM
#1

Låter jättegott👍

Indisk mat är ju underbart gott🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

vendelay
12/10/15, 11:07 PM
#2

#1 Håller med, så himla goda kryddor och jag älskar alla sorters grytor. 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

vendelay
2/24/16, 5:55 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Gjorde denna idag och lyckades komma ihåg att ta ett kort. Idag hade jag i kidneybönor och svarta bönor, plus gurkmeja. Mums!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Lustgas
2/24/16, 7:46 PM
#4

Ser gott ut 😃 Gillar visserligen inte tofu, men det är ju bara att byta ut mot kikärtor eller linser eller något sådant 🙂 Garam masala är ju aldrig fel liksom!

veggie4every1
2/24/16, 8:02 PM
#5

Mmm, det ser jättegott ut. Det är så roligt med bilder tycker jag🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

vendelay
2/24/16, 10:55 PM
#6

#4 Jag har också svårt för tofu, denna gryta är det enda jag tycker att det verkligen passar i. Jag steker de ordentligt i säkert 30 minuter och sedan höjer jag värmen så de blir ganska knapriga - det blir mums! Självklart går det att skippa tofun dock, jag har så mycket bönor i att tofun egentligen inte ens behövs 🙂

#5 Det är jättegott! Hela kylen är proppad med matlådor nu haha. Jag gillar också när det är bilder!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Katniss
2/24/16, 11:11 PM
#7

Hmm.. Jag som inte är Vegan tycker detta verkar ganska gott :)) vad kostar tofu? Är det substitut för kött eller fisk eller både och? (Hehe.. Påläst jag är x) )

R.I.P. Anton 💔

vendelay
2/24/16, 11:31 PM
#8

#7 Jag vet faktiskt inte riktigt vad tofu kostar men det är väl ganska dyrt tror jag? Bönor däremot är ju väldigt billigt. Jag vet inte vad det är "substitut" för, det smakar inte som något animaliskt kött enligt mig. Du kan ju testa att göra grytan med andra grönsaker eller vegobitar från Anamma (substitut för rött kött) eller kanske k*cklingbitar från Astrid&Aporna! Berätta gärna vad du tyckte, ifall du testar 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

veggie4every1
2/25/16, 12:37 AM
#9

#7 Det är inte så dyrt och det beror lite på märket också. Den från alpro kostar runt 20 kr och är naturell. Den från kung markatta kostar ca 30 kr och finns naturell och marinerad.

Jag brukar köpa den marinerade, men till detta receptet kanske naturell funkar bäst?

Finns lite andra dyrare varianter också, men alpro och kung markatta brukar finnas i de flesta butiker tror jag.

Tofu är inte substitut för något utan en produkt i sig.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Katniss
2/25/16, 8:46 AM
#10

#9 ok :) #8 Jo, om jag testar det kan jag skriva vad jag tyckte här :)

R.I.P. Anton 💔

vendelay
2/25/16, 3:04 PM
#11

#9 Vad skulle jag göra utan dig? Du har ju koll på allt! Jag har aldrig testat någon marinerad, mest för att jag måste åka in till stan för att handla då haha, men ja, jag använder naturell tofu!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

veggie4every1
2/25/16, 4:13 PM
#12

#11 Haha🤗 Men inte allt tyvärr, men jag har ju varit Vegan i några år och då blir det att man känner till en del🙂
Testa den marinerade från kung markatta någon gång. Jag steker den som den här och tillsätter lite salt och peppar. Jag tycker den blir jättegod kall också som pålägg på mackan om det blir över i stekpannan.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

vendelay
2/25/16, 4:38 PM
#13

#12 Ja, du ligger ju några år före mig 😃🤗 Jag ska testa det, om jag kommer ihåg att kika efter det i någon större butik! 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Liv03
3/7/16, 8:02 PM
#14

Jag testade det idag!! Min kompis och familj som är köttätare älskade det, särkilt tofun!! Jag känner mig så stolt som lyckades få en vegansk maträtt till en favorit av köttätare. 😁

vendelay
3/8/16, 12:56 AM
#15

#14 Vad roligt att höra! Jag är också väldigt stolt över dig 😃🤗 Bra jobbat!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Liv03
3/8/16, 7:14 PM
#16

Min kompis testade tofu första gången och sa att det var det godaste hon hade ätit!!!😁😊

Denna kommentar har tagits bort.
vendelay
3/8/16, 9:59 PM
#18

#16 Spännande! Jag har väldigt svårt för tofu, äter det bara i denna gryta och då ska de vara ordentligt knaperstekta. Jag trodde faktiskt att de flesta hade svårt för tofu när de testade det första gången, men det kanske inte alls är så. Vad roligt att hon gillade det så mycket 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Upp till toppen
Annons: