Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Djurrätt & Veganism

Varför vegan och inte bara vegetarian?

2016-01-01 02:20 #0 av: [klarabastin]

Här är anledningen! Ägg och mjölk bidrar till djurförtryck och tortyr exakt lika mycket som köttindustrin gör!Funderar

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-02 00:09 #1 av: isla

Mjölk innehåller dessutom kasein, vilket inte alls är bra för kroppen. Nej, mjölk är för kalvar, så enkelt är det!

Anmäl
2016-01-02 01:38 #2 av: vendelay

#1 Bra sagt! Modersmjölken är för det egna barnet, i vissa fall för andras barn inom samma art. Det är definitivt inte naturligt för en människa att dricka kalvarnas mjölk!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-02 03:00 #4 av: IngaTrnqvist

Fast det är skillnad på vegetarian och laktoovovegetarian. En vegetarian äter inte mjölk eller ägg :p

Anmäl
2016-01-02 03:04 #5 av: [klarabastin]

#4 Jo det är sant! Men de flesta som tänker på vegetarian tänker ju på en lakto-ovo.  Till exempel så står det alltid bara "vegitariskt" på resturanger. Det är faktiskt lite konstigt?

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-02 05:35 #6 av: IngaTrnqvist

#5 Egentligen är det falsk marknadsföring som går att anmäla, men det är vad det är i folkmun, oturligt nog. Så jag får gå runt och kalla mig vegan även om jag inte är det. (Igen beror det på vad man tolkar som vegan)

On topic, håller verkligen med om att det är märkligt att avstå kött men fortsätta med mjölk och ägg, väldigt bra video (y)

Anmäl