Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

Ersätta fetaost?

2016-01-08 15:46 #0 av: Svartlidn

Nån som har nått tips på hur man ersätter fetaost till en veganvariant av en maträtt?

Anmäl
2016-01-08 15:56 #1 av: rumelle

Astrid och Apornas Tofeta tycker jag är en ganska bra ersättning. Tofu som smakar lite som fetaost. Jag brukar köpa det på City Gross. 

Anmäl
2016-01-08 15:59 #2 av: [Synnerlig]

Jag vet att Astrid & Aporna ska ha fetaost, men jag vet inte hur de smakar tyvärr. Annars kanske tofu i bitar kan funka, alternativt marinerad tofu? Glad


Anmäl
2016-01-08 16:00 #3 av: tlover

Jag har ett recept nånstans med falsk feta. Det var typ tofu i nån marinad om jag minns rätt, jag har bara gjort den en gång.

Missa inte Tealovers teadventskalender Köp redan nu
Teprovning i Lycksele! Begränsat antal platser boka nu

Anmäl
2016-01-08 17:18 #4 av: veggie4every1

#0 AA:s tofeta är jättegod, men det smakar inte fetaost tyvärr tycker jag. Men #1 upplever det annorlunda, så vem vet du kanske tycker det.

Det är en väldigt god produkt i sig dock och jag har den i sallad ibland, men om man vill efterlikna fetaostsmaken så finns det risk att man blir besviken enligt mina smaklökar.

Jag läste för en tid sedan på facebook att någon gjort med tofu och vinäger tror jag. Men jag minns inte riktigt receptet. Det skulle i alla fall ha blivit väldigt lyckat och hade varit enkelt att göra.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-01-08 19:08 #5 av: [V3g4Life]

:)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.