Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Varmrätt & Övrigt)

Lasange

2016-01-13 13:15 #0 av: [klarabastin]

Har någon ett bra recept på vego lasange? Kan vara antingen med sojafärs eller bara grönsakerLipar  Min syster har tjatat om lasange hela veckan men hittar inget bra receptLedsen

Länka gärna!

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-13 13:42 #1 av: vendelay

Ska det vara en "traditionell" lasagne, med pastaplattor, färs/grönsaker och ostsås? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-13 15:43 #2 av: Loxo

http://www.tasteline.com/Recept/Raw_lasagne_med_avokado-_och_pumpapesto

http://www.veganrecept.se/spenatlasagne 

Anmäl
2016-01-13 16:34 #3 av: [klarabastin]

#1 Japp! Men andra förslag är välkomna också!Tummen upp

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-13 17:57 #4 av: vendelay

Har aldrig gillat lasagne så har aldrig gjort det men har andra varianter. Receptet på pastarosor blir supergott som lasagne - blanda färskost-smeten och tomatsåsen och bred emellan pastaplattorna och toppa med massor av cocktailtomater. En annan supermums grej är att använda tortillabröd och göra en smet med ifrache, faijtas och grönsaker (tofu om du vill, men zucchini passar också bra) och göra på samma sätt som lasagne :)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-13 18:12 #5 av: [klarabastin]

#4 Låter super gott! Är allergisk mot råa tomater men man kan säkert byta ut cocktailtomaterna med något annat gottSkämtar

#2 Tack för tipsen! Värkar spännande med raw-lasangenKär

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-13 18:14 #6 av: vendelay

#5 Blir de fortfarande råa om de är i ugnen? De "kokar" ju typ då? (Förlåt, jag har ingen aning Skäms) Annars kan du ju bara ta lite extra riven ost på toppen, om du gillar det Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-13 20:04 #7 av: [Kaninerwe]

#6 En raw food diet består av livsmedel som ej har upphettats över 42 grader celsius :)

Anmäl
2016-01-13 21:13 #8 av: vendelay

#7 Vad menar du med det? Min mat är inte raw, eller missförstår jag dig haha? Ledsen

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-13 21:14 #9 av: vendelay

#7 Du kanske skrev fel nr? #2 tipsade om en raw-lasagne såg jag nu. Förlägen

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-13 22:29 #10 av: rumelle

Jag brukar koka ihop en grönsaksgryta t.ex. med lök, zucchini, morötter, selleri, linser, krossade tomater och kryddor. Sedan varvar jag det med lasagneplattor och någon vegetarisk form av grädde i en ugnsform och så lite ost ovanpå. 200 grader i 25-30 minuter
Lasagne är såndär mat jag gör när jag inte orkar laga mat för det är så enkelt och det krävs så lite arbete för att få mycket mat. Lipar

Anmäl
2016-01-14 06:49 #11 av: vendelay

Detta är OT men vart tusan köper ni veganska färska pastaplattor? Jag kan inte hitta det och det tar ju tusen år att hålla på med att själv koka dem Ledsen

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-14 07:38 #12 av: [Synnerlig]

#11 Nu var det hundra år sedan jag gjorde lasagne men jag tror att Barilla har äggfria lasagneplattor :)


Anmäl
2016-01-14 07:41 #13 av: vendelay

#12 Tack, jag ska kolla upp det! Suger som sagt att använda "torkade" (vad de nu kallas haha) Lipar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-14 08:18 #14 av: [Synnerlig]

#13 Jaha oj! Missade att du skrev färska Lipar Visste inte ens att det fanns färska lasagneplattor Förlägen


Anmäl
2016-01-14 17:40 #15 av: vendelay

#14 Jaha haha. Jag menar alltså såna som är mjuka - det är väl färska? Hade det alltid förut men hittar inga som inte innehåller ägg. hur som helst blev det kanske lite väl OT nu, men tack för hjälpen i alla fall!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-14 18:15 #16 av: veggie4every1

Nu är ju inte jag expert på långa vägar, men när jag gör lasagne så kokar jag inte de torkade plattorna först, de mjuknar i ugnen ändå...

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-01-14 18:20 #17 av: vendelay

#16 Ja, såklart! Jag tänkte på när jag gör andra saker, som pastarosorna jag länkade här över. Då måste de ju kokas innan :)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-01-14 19:22 #18 av: veggie4every1

#17 Haha, jaa ok, tänkte att jag kanske alltid hade gjort det felSkrattar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl