Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Djurrätt & Veganism

Varför går jag inte ner i vikt med min vegankost?

2016-01-15 18:06 #0 av: Lumi89

Hej!

Jag har varit vegan i ca 3 månader och försökt äta väldigt nyttigt. Tyvärr har jag ändå utnyttjat veganska mumsiga grejer, tex chips och bröd..... :) Men jag har faktiskt försökt hålla koll på kalorierna och ätit mycket plantbaserat. Jag har gått liiiite ner, men det går alldeles för trögt. Det är klart att det skall gå långsamt och i trygg takt, men det känns som om jag ändå missar nåt. Kanske jag äter nåt som inte är så bra? Äter mycket bönor, sojakorvar, sojaköttbullar, andra färdiga sojaprodukter, banan, sojayoughurt, gojibär, chiafrön, alpro soja-mjölk, champinjoner, grönsaker, ibland pasta och bröd, ibland nötter.

Det jag egentligen undrar är ifall nån har nåt superbra tips för att gå ner i vikt med vegankost?? Vad är den bästa maten, vad skall man absolut undvika?

Mycket tacksam för svar,
Lumi

Anmäl
2016-01-15 18:13 #1 av: [Vegg]

Veganism är ingen diet utan kosthållning. Man kan äta sig tjock och smal på vegansk kost. När jag vegan tidigare åt uteslöt jag godis helt med socker och snabba kolhydrater så pass mycket jag kunde. Det hjälpte mig. :)

Anmäl
2016-01-15 18:13 #2 av: Anterrabae

Som alltid gäller det att skippa skräpet. Säd, socker och snabba kolhydrater bidrar till svängande blodsocker och därmed onödiga insulinpåslag. Insulin är ett hormon som motverkar fettförbränning och därmed viktnedgång. Man vill ha ett stabilt och lågt blodsocker.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-01-15 18:16 #3 av: [Synnerlig]

Som tidigare nämnt så är inte veganism en diet som man kör bara för att gå ner i vikt utan en livsstil Glad Man kan vara tjock och vegan också liksom Lipar

Vad som får en att gå ner i vikt på bästa sätt är svårt att säga tycker jag, men jag tror på att dra ner på fettet. Oljor som har pressats ur sin naturliga form behöver vi inte ens få i oss, det är bara rent fett. Jag tror att det är mycket fett i saker som sojakorvar, sojaköttbullar osv. Försök att äta så naturligt som möjligt och undvik att äta allt för mycket processat då det ibland finns mycket onödigt tillsatt i det. Ät istället fetter från avokado, oliver, nötter och frön men i lagom mängd. Sikta på att få i dig mer hälsosamma kolhydrater så som fullkornsris och potatis t.ex., grönsaker i alla dess former och färger och frukt Glad Svält inte dig själv, ät tills du känner dig mätt och glad men tryck inte i dig mer än vad du orkar.

Kolla in HCLF Vegan (High Carb Low Fat) och The Starch Solution på t.ex. Youtube. Ät mer "whole foods" helt enkelt Glad

Men som sagt, det är svårt att säga vad som passar dig och som du faktiskt kan tänka dig att hålla på med resten av ditt liv. Men jag tror inte att vi behöver svälta oss själva till att gå ner i vikt.


Anmäl
2016-01-15 20:49 #4 av: Lumi89

Tack för era svar!! :) Jag är vegan pga livsstilen, dvs av etiska själv. Men jag måste också ner i vikt, så kommer inte att hålla det som tillfällig diet.

Jättebra tankar hade ni alla! Det där med mer naturlig mat, naturliga fetter och insulinbalansen tror jag själv också att är mitt problem. Det är sant att det nog är en massa skräp i sojakorvar och annan frysmat. Jag tror att jag i några veckor skall försöka så RENT som möjligt! Hoppas det ger resultat :)

Tack till er! Om nån ännu har tankar tar jag gärna emot dom :)

Anmäl
2016-01-15 21:12 #5 av: [klarabastin]

Kolhydrater är kroppens favvo bränsleTummen upp HCLF + lagom med motion brukar funkaGlad

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-01-16 23:58 #6 av: Froakie

#1 Veganism är en livsstil skulle jag vilja säga, snarare än kosthållning då veganism innebär att man tar avstånd ifrån produkter som inkluderar även kläder och "nöjen" som circus och zoo.

Och till dig ts, läs den här länken; http://www.vegancoach.com/vegan-weight-loss-1.html

Själv har jag gått upp lite i vikt sedan jag blev vegan, men det är inte så konstigt med tanke på att det är så otroligt gott med vegomat så att man vill ha mer och mer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.