Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Svenska gröna sojabönor på gång!

2016-01-19 20:59 #0 av: veggie4every1

"Varför importera sojabönor från Asien när vi kan odla dem själva i Sverige? Så resonerade Institutet för jordbruk och miljöteknik (JTI) och SLU i sin satsning på att ta fram edamame-bönor anpassade till svenskt klimat."
http://www.atl.nu/lantbruk/sverige-provar-odling-av-grona-sojabonorGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-01-19 21:08 #1 av: tlover

Sojabönor anpassat för svenskt klimat har funnits länge (jag har till och med frön), om det är en sort lämpad för monokultur är en annan femma.

Missa inte Tealovers teadventskalender Köp redan nu
Teprovning i Lycksele! Begränsat antal platser boka nu

Anmäl
2016-01-19 21:23 #2 av: veggie4every1

Ja, jag har också sett det tidigare. Men förmodar att detta med edamame ändå är något nytt.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-01-19 21:47 #3 av: [Vegg]

Varför görs inte mer saker på vita bönor som är så goa? Vore kul med bönfärs på vita bönor istället för soja. Pulled havre lät dock gott som du skrev i en annan tråd. :D

Anmäl
2016-01-19 21:53 #4 av: tlover

#3 kanske den större mängden protein och fett gör sojan mer lämpad att göra färs och liknande? Eller så är den helt enkelt enklare att odla (det finns ju massor av god och nyttig mat som inte äts nuförtiden då den är för svårodlad i monokulturer).

Missa inte Tealovers teadventskalender Köp redan nu
Teprovning i Lycksele! Begränsat antal platser boka nu

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.