Svenska gröna sojabönor på gång!
"Varför importera sojabönor från Asien när vi kan odla dem själva i Sverige? Så resonerade Institutet för jordbruk och miljöteknik (JTI) och SLU i sin satsning på att ta fram edamame-bönor anpassade till svenskt klimat."
http://www.atl.nu/lantbruk/sverige-provar-odling-av-grona-sojabonor🙂
Sojabönor anpassat för svenskt klimat har funnits länge (jag har till och med frön), om det är en sort lämpad för monokultur är en annan femma.
l'm back
Varför görs inte mer saker på vita bönor som är så goa? Vore kul med bönfärs på vita bönor istället för soja. Pulled havre lät dock gott som du skrev i en annan tråd. :D
#3 kanske den större mängden protein och fett gör sojan mer lämpad att göra färs och liknande? Eller så är den helt enkelt enklare att odla (det finns ju massor av god och nyttig mat som inte äts nuförtiden då den är för svårodlad i monokulturer).
l'm back