Annons:
Etikettveganprat
Läst 1159 ggr
veggie4every1
2016-01-19 20:59

Svenska gröna sojabönor på gång!

"Varför importera sojabönor från Asien när vi kan odla dem själva i Sverige? Så resonerade Institutet för jordbruk och miljöteknik (JTI) och SLU i sin satsning på att ta fram edamame-bönor anpassade till svenskt klimat."
http://www.atl.nu/lantbruk/sverige-provar-odling-av-grona-sojabonor🙂

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Annons:
tlover
2016-01-19 21:08
#1

Sojabönor anpassat för svenskt klimat har funnits länge (jag har till och med frön), om det är en sort lämpad för monokultur är en annan femma.

l'm back

veggie4every1
2016-01-19 21:23
#2

Ja, jag har också sett det tidigare. Men förmodar att detta med edamame ändå är något nytt.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

[Vegg]
2016-01-19 21:47
#3

Varför görs inte mer saker på vita bönor som är så goa? Vore kul med bönfärs på vita bönor istället för soja. Pulled havre lät dock gott som du skrev i en annan tråd. :D

tlover
2016-01-19 21:53
#4

#3 kanske den större mängden protein och fett gör sojan mer lämpad att göra färs och liknande? Eller så är den helt enkelt enklare att odla (det finns ju massor av god och nyttig mat som inte äts nuförtiden då den är för svårodlad i monokulturer).

l'm back

Upp till toppen
Annons: