Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter

Kostnader

2016-02-10 19:20 #0 av: vendelay

Min matkostnad har sjunkit betydligt sedan jag blev vegan (förutom i början när jag var tvungen att testa alla möjliga halvfabrikat för jag var så nyfiken) men i stort sett allt annat ökar ju. Speciellt skönhets- och hygienprodukter blir ju ofta så mycket dyrare än djurtestade produkter som är fulla med skit. Jag tycker förstås att det är viktigt att ett liv värdesätts högre än priset men många saker måste jag strunta i att köpa för jag har inte de pengarna. 

Jag funderar också på läkemedel. När en går till Apoteket för att få sin receptbelagda medicin så tar de ju alltid fram den billigaste. Nu kan jag personligen inte byta min medicin (måste ha just den som det står i receptet) men jag antar att mediciner som är fria från animalier ofta blir att kosta mer? Är det någon som vet?

Har ni några bra tips på att vara vegan och fattig? Vart hittar en tvål till ett överkomligt pris? Vart finns smink som inte kostar mer än bostaden?? Vart finns billig tandkräm, deo, diskmedel, tvättmedel som alla är veganska? Ledsen

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-10 19:31 #1 av: PuffBuck

Urtekram är ett väldigt bra märke.

Anmäl
2016-02-10 19:37 #2 av: Achatina

Deo kan man göra själv, billigare, bättre för både miljö och dig själv. Helt övertygad om att man kan göra det mesta av de sakerna själv men har bara kollat upp deon än så länge.

Anmäl
2016-02-10 19:41 #3 av: vendelay

Urtekram är billiga och har stora förpackningar men både jag och min sambo får stora utslag av deras produkter! Suger för just de går att få gratis när en donerar blod men vi kan inte använda dem haha.

Spännande, ska kolla upp att göra egen deo. Tack för länken!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-10 20:09 #4 av: PuffBuck

Vad synd! :(

Anmäl
2016-02-11 00:56 #5 av: veggie4every1

#0 Jag köper det mesta på iherb. Kan du tänka dig att skicka efter så har de ett stort sortiment på veganska produkter till bra priser. Sjunker dollarn igen så blir det ännu mer fördelaktiga priser.

http://se.iherb.com/search?kw=vegan+#p=7&cid=4838

De har även fina rengöringssprayer och diskmedel (method).

Annars så finns Garant Såklart som ska vara veganska ( jag gillar dock inte oparfymerade grejer, men går enkelt att doftsätta själv med eteriska oljor ), flux och eldorados tandkräm ska också vara veganska.

ELF har billigt smink och är vegancertade nu.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-02-11 08:28 #6 av: vendelay

#5 Tusen tack! 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-11 12:47 #7 av: Lustgas

Du kan ju prova balsammetoden, så slipper du kostanden för shampoo. Dessutom behöver du inte balsamera håret lika ofta allt eftersom hårbottnen vänjer av sig från beroendet från några av de ämnen som vanligen förekommer i shampoo. Eller så byter du till och med ut balsamet mot någon tsk äppelcidervinäger i någon liter kallt vatten, så blir det ännu billigare :) krävs dock ett par veckor av tålamod och fett hår (som avhjälps genom att skölja håret i varmt vatten och gnugga i hårbotten), men sedan så är det grymt värt! Dessutom mår håret oftast bättre och så sparar man tid :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.