Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

Cashewmjölk härsken

2016-02-13 16:00 #0 av: kiko

Jag undrar om någon härinne har någon erfarenhet av hur cashewmjölk luktar när den blir gammal. Har en förpackning här hemma som jag blir lite fundersam över. Imorse smakade det helt okej, men nu smakar den riktigt illa så jag luktade lite på den och den luktar som någon bakterie. Kan inte placera vilken, men jag känner igen den från labb. Havremjölk som blir dålig brukar jag tycka luktar bakjäst och det är absolut inte den lukten.

Så - är det någon som vet hur gammal cashewmjölk brukar lukta?

Anmäl
2016-02-13 16:34 #1 av: veggie4every1

Hur länge har den stått öppnad och är det en färdigköpt eller hemmagjord?

Jag skulle lita på lukt och smaksinnet och slänga den om det var jag. Det är inte värt det att bli magsjuk och härsket fett är inte bra för hälsan. Är det en färdigköpt mjölk så innehåller den nog iofs väldigt liten procent nötter och fett, men ändå.

Men för att svara på frågan, så nej, jag vet inte hur det luktar tyvärr.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-02-13 17:32 #2 av: kiko

Nej gud, jag tänker inte dricka mer av den. Den smakar så illa så det är ingen risk :)

Jag köpte den i torsdags. Sen har den stått i rumstemperatur i skafferi, vilket ska vara okej så länge den är oöppnad. Öppnade den igår och jag tycker det verkar konstigt att den skulle ha hunnit blivit gammal på mindre än ett dygn, även om den stått framme några timmar idag. Det brukar inte vara ett problem. Min teori är att det helt enkelt är något fel på den. Har tagit ett prov från den och ska träffa en kompis ikväll som är kemist. Får se vilken bakterie hon tycker det luktar som. Grejen är, om den bara är gammal eller jäst så låter jag det vara, men är det bakterier i så lär det ju finnas i fler än en förpackning och då tänker jag gå tillbaka med den. Är det fel på den ska den inte säljas.

Anmäl
2016-02-13 18:15 #3 av: veggie4every1

Haha, jaha ok, man vet ju aldrigSkämtar

Ja, det låter som det är något på tok. Jag förvarar alltid dryckerna i skafferiet innan de är öppnade, det ska man ju kunna och man kan väl ha en öppen förpackning i kyl över en vecka i alla fall utan problem annars.

Ja, vi får se då. Hoppas det är en oskyldig snäll bakterie så ingen bir sjuk, men det positiva är väl att den luktar o smakar illa så man drar sig för att smaka för mycketGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.