Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Föreläsningar / videos / audios

Är vegankost för de rika och priviligierade?

2016-02-17 14:40 #0 av: veggie4every1

Är det för dyrt att äta vegansk kost?

Ja, det beror ju på vad man väljer att köpaSkrattar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

2016-02-17 22:41 #1 av: vendelay

Jättebra video! Jag trodde också att det var tvunget att vara jättedyrt att vara vegan förut, men om en handlar i stora affärer och köper sådant som är på extrapris osv så blir det väldigt billigt. För ett tag sedan köpte jag Astrid och Apornas Pr*ckig korv för 10kr/förpackningen!! Det går att hitta dyra produkter väldigt billigt också, bara en letar.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-02-18 13:12 #2 av: Näring

Om man bara äter råvaror så är det faktiskt rätt billigt. Men det beror ju såklart på vad man jämför med. Det är naturligtvis billigare att leva på makaroner o hamburgare, men hur mår man på det? Om man istället jämför en hälsomedveten allätares kost, dvs råvaror men inkl. animaliskt, med en vegan som äter råvaror fast linser, bönor, nötter o frön istället för kött, så är det mycket billigare för veganen.
Likaså om man räknar hur mycket näring man får för pengarna så är återigen vegetariska råvaror mycket billigare.

Anmäl
2016-02-18 13:39 #3 av: Wowy

Vad är det man sparar genom att köpa kött? ...

Man besparar inte djuren lidande, i alla fall.

Man kan leva veganskt och billigt, det är inte så svårt. Köp råvaror, de är godare och billigare. :)

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.