Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Nybliven vegan - hungrig hela tiden

2016-03-30 21:56 #0 av: Snuffles

Jag bytte från lakto-ovo-vegetarian till vegan för några dagar sedan, och jag har märkt att jag är hungrig nästan hela tiden. Jag kan äta en måltid och vara vrålhungrig 30 minuter efter. Det är ganska jobbigt, kan ju inte äta hela tiden... vad beror detta på och vad kan man göra åt det?

Anmäl
2016-03-30 21:58 #1 av: vendelay

Du äter för lite kalorier! Testa att äta mer av sånt som är kaloririkt, som nötter, eller ät bara större portioner. Viktigt att äta tillräckligt.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-03-30 22:03 #2 av: vendelay

Hittade en bra tråd som handlar om samma sak: >här<. Många bra tips!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-03-30 22:37 #3 av: [Synnerlig]

Vad äter du om dagarna på ett ungefär?


Anmäl
2016-03-30 23:14 #4 av: Snuffles

#3
Äter i vanliga fall ett mål om dagen, det här funkade innan jag blev vegan utan extrem hunger.
Idag åt jag dock lite mer, en skål broccolisoppa till middag och en skål med soygurt, müsli, banan och äpple som kvällsmål.

Anmäl
2016-03-31 00:51 #5 av: oddahviing

#4 Du behöver äta mer ;)

Anmäl
2016-03-31 03:56 #6 av: Ninja99

Jag förstår om du är hungrig hela tiden med bara ett mål om dagen, det tycker jag låter väldigt lite, särskilt om målet exempelvis bara är en skål soppa. Men jag har ingen aning om hur stor/liten du är, hur mycket du rör dig etc. så jag kan ju omöjligt uttala mig om vad eller hur mycket du ska äta. Och det är lite märkligt att du tidigare inte gått hungrig på endast ett mål/dag, utan att det börjat nu. Äter du varierat och tillräckligt med fett, kolhydrater, protein, vitaminer & mineraler m. m.? Jag tror att protein- och fettrik mat ger ganska god mättnadskänsla.

Själv äter jag 3 mål om dagen, frukost består av frukt, bär och nötter, lunch och middag är ofta tillagad mat, skulle annars vilja äta mer råkost. Ev. äter jag en frukt som mellanmål ibland.

Hoppas du finner ett sätt att få känna dig mera mätt! :)

Anmäl
2016-03-31 09:53 #7 av: thmz

Kul att du testar på att vara vegetarian.

Fråga ... hur käkade du innan, när du åt kött?

Anmäl
2016-03-31 18:20 #8 av: [Synnerlig]

Ät mer! Mycket mer :)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.