Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Varmrätt & Övrigt)

Champinjoner på burk

2016-04-03 00:10 #0 av: Flöffo

Jo. Det är så att jag har två burkar med Icas skivade champinjoner hemma, men problemet är att jag inte vet vad jag ska göra med dem. Jag är ganska dålig på att laga mat, faktum är att innan jag började laga vegansk mat så brukade jag inte laga något, det var mest att koka pasta, skära tomater, skala potatis och sånt där. Just därför vågar jag inte riktigt experimentera så mycket själv ännu. Så. Om någon här skulle kunna hjälpa mig att hitta något gott recept eller bara komma med förslag och förklaring på hur man kan tillaga dessa så skulle jag vara väldigt tacksam. 

Jag har letat lite, men de veganska recept jag har hittat innehåller soyagrädde eller iMat och det har inte jag hemma. Inte heller har jag någon "kyckling" eller biffar eller liknande. Skulle någon ha förslag på något man tycker är  jättegott så kan jag dock tänka mig att gå och köpa ingredienser trotts allt. 

Jag har hört att vissa brukar ha konserverade champinjoner på pizza, men det låter som att det skulle bli ganska slemmigt, så jag har varit tveksam. Jag har ingen aning dock, det kanske är gott. I så fall skulle jag kunna tänka mig att testa. Har ni några tips? 

Anmäl
2016-04-03 00:18 #1 av: Hanna

Jag brukar ha burkchampinjoner på varma mackor/toasts. :) Annars är det faktiskt gott på pizza, enligt mig då.

Sajtvärd på reptiler ifokus.
Medarbetare på leopardgecko ifokus

Anmäl
2016-04-03 00:25 #2 av: oddahviing

Se inte matlagning som något komplicerat :) När jag gör t.ex. ris så brukar jag slänga i allt möjligt tillsammans med det, bland annat svamp och det blir jätte gott!

Anmäl
2016-04-03 00:30 #3 av: Flöffo

#1 Det verkar ganska gott och enkelt. Du får jättegärna utveckla det, jag är som sagt helt ny och brukar inte laga mat själv Förlägen Är det bara att ta bröd, lägga på champinjoner och sen t.ex. ost ovanpå och in i ugnen? Haha, jag känner mig lite löjlig som frågar hur man gör varma mackor men, men, man lär sig... Galen Vad brukar du ha mer på pizzan? Glad

Anmäl
2016-04-03 00:37 #4 av: Flöffo

#2 Okej, tack för svaret! Jag brukar ha lite svårt för att experimentera i vanliga fall också, jag föredrar att följa anvisningar, recept och liknande, annars känns det som att jag allt kan bli dåligt och då slösar jag produkter. När jag har vant mig vid att stå vid spisen kommer jag dock definitivt börja testa mig fram mer, men det känns tryggare att kunna lite grunder innan. Hittills har den mest "komplicerade" maten jag lagat varit broccolisoppa, annars har det mest varit fryst mat som jag stekt eller bara vanliga, tråkiga kokta linser cx Det skulle vara kul att kunna laga riktig, god mat. Då skulle kanske mina föräldrar tycka om det och börja äta mer veganskt, det vore roligt :) 

Anmäl
2016-04-03 00:51 #5 av: oddahviing

Ok då förstår jag, du är väldigt nybörjare :) Något sånt här kanske?
http://receptfavoriter.se/recept/vegansk-pasta-med-svamp.html

Anmäl
2016-04-03 00:56 #6 av: Flöffo

#5 Hehe, japp :) Tack, har inte alla ingredienser hemma, men det såg så gott åt så jag ska ta och spara det ändå c: 

Anmäl
2016-04-03 01:13 #7 av: Hanna

Brukar ta rostbröd, tomatpuré, champinjoner, skinka, skinkost/mjukost sedan ost på. Kan även ha på tonfisk. Jag tycker personligen att det är godast att lägga ett bröd ovanpå sen och köra i toastmaker (eller vad det kallas). Kan tyvärr mycket lite om vegetarisk/vegansk kost, så du får väl ändra själv lite för att slippa skinkan och det där. :)

Sajtvärd på reptiler ifokus.
Medarbetare på leopardgecko ifokus

Anmäl
2016-04-03 02:05 #8 av: Flöffo

#7 Okej, tack så mycket! :)

Anmäl
2016-04-03 19:33 #9 av: vendelay

Något jag tycker är gott är pyttipanna. Bara att ta vad du har hemma. T.ex. potatis, morot, broccoli, sötpotatis, svamp, palsternacka, kålrot, sockerärtor, paprika. Skala det som behöver skalas och tärna allt i ungefär lika stora delar och stek allt tillsammans med kryddor du gillar (jag gillar bl.a. vitpeppar, salt, grillkrydda, paprika). Jag har visserligen aldrig ätit champinjoner på burk, men det borde väl gå att steka?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-04-03 20:18 #10 av: Flöffo

#9 Okej, tack så mycket för tipset :)

Anmäl
2016-04-04 01:29 #11 av: veggie4every1

Champinjoner på burk är gott i pastasås tycker jagGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-04-04 16:01 #12 av: Flöffo

#11 Okej, jag älskar pasta så det vore nog något.  Kom gärna med recept om du har någon favorit Glad

Anmäl
2016-04-04 17:33 #13 av: veggie4every1

#12 Ja, vem kan leva utan pastaSkrattar

Jag går aldrig efter recept, men jag kan exempelvis göra en sås så här:

En ( eller två ) förpackning krossade tomater, ett par matskedar tomatkoncentrat, kryddor som basilika, oregano, rosmarin, en krossad vitlök, en burk champinjoner, ett par matskedar fryst majs, ca en deciliter stekt sojafärs, salt och peppar Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-04-04 19:23 #14 av: Flöffo

#13 Okej! Tack Skrattar

Anmäl
2016-04-04 22:42 #15 av: vendelay

En annan grej som är god är att ha champinjoner i "kött"färssås. Jag brukar börja med att steka champinjoner, gul lök och vitlök i lite olja så de får lite stekyta. Sen i med färsen och låt den bli varm. Därefter kan du ha i tomatkross, sambal oelek, chilisås, vatten om det behöver späs lite (om du tycker att den blir för tjock alltså), rött vin. Jag brukar krydda med salt, vitpeppar, kanel. Ibland har jag också i rivna morötter eller bönor (jag gillar alla bönor, så jag brukar blanda) eller majs eller gröna ärtor. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-04-05 16:20 #16 av: Flöffo

#15 Okej, tack :) 

Anmäl
2016-04-05 17:12 #17 av: vendelay

Jag glömde mitt och sambons absoluta favoritrecept med champinjoner! Tyst

Champinjonsoppa! Vi brukar göra ungefär såhär:
500g champinjoner skurna i halvor eller fjärdedelar
5 dl sojadryck light från Alpro
1 burk Oatley iFraiche
2 mellanstora vitlöksklyftor
Salt, vitpeppar
(Eventuellt svampfond för extra smak)

Först har vi i sojadrycken och svampen och låter det koka upp (tänk på att svampen kommer krympa när den blir varm så ha inte i mer vätska än det som står). Sen har vi i resten och låter det småbubbla ett tag. Smaka av och se om du vill krydda mer. Jättegott att äta med baugette och Carlshamns margarin Kär

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-04-05 17:27 #18 av: Tant Grön

Om jag fått ris eller makaroner kvar sedan dagen innan, så brukar jag steka lite champinjoner med lök och e.v. vitlök. När dom fått lite färg så sätter jag till pastan eller riset och om jag har, frysta grönsaker. T.ex. ärtor, majs harricot verts m,m,
Salta och peppra. Om man vill kan man smaksätta med lite soja, curry eller annan krydda.
Man kan också stuva svampen och ha som fyllning i crepes.
Eller lägga svampstuvningen på vitt bröd + lite ost, och gratinera i ugnen.

Anmäl
2016-04-05 17:28 #19 av: Tant Grön

Köpte nyligen 12 burkar champinjoner från Matsmart, så bra att få lite inspiration i denna tråden. Tummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.