Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Vegankost

Hushållsekonomi i skolan

2016-04-05 18:45 #0 av: lilssgu

Har nyss blivit vegan men stött på ett problem. I hushållsekonomin i skolan lagar vi varje vecka mat/bakar men varenda maträtt (förutom salladen, som ibland har ägg/mozarella i sig) innehåller animaliska produkter. Jag har en lakto-ovo-vegetarian i min klass och tillsammans med henne lagar jag vegansk mat. Problemet är att jag inte kommer på någon vegansk mat som jag kan laga eftersom jag äter mest enkla måltider hemma (frukter, ugnsbakade rotsaker, yoghurt, pasta och nötter) och det kan vi ju inte äta varenda gång.

Har ni några tips på vad vi kan laga/baka? Glad

(Jag misstänker också att min lärare tror att det inte finns någon god vegansk mat av någon anledning...)

Medarbetare på Sydkorea iFokus Lyssnar på musik

Anmäl
2016-04-05 18:47 #1 av: Aleya

Enklast är väl att göra det dom andra gör bara byta ut ingredienser till "tillåtna".
Man behöver inte göra mat mer krångligt än så.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Värd för Endometrios samt medarbetare för Julen

Anmäl
2016-04-05 18:49 #2 av: Wowy

Kan ni inte göra lins- och bönrätter, till exempel? Det är lätt, googla på recept, och det finns säkert här på sajten också.

Vegansk bakning är inte komplicerat, men jag vet inte om ni har växtdryck på skolan. Om man bakar exempelvis kanelbullar kan man behöva det.

Andra här kommer säkert med bättre förslag, haha. ;)

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-04-05 21:23 #3 av: [klarabastin]

Äter detta just nu och det är sååå gott! OCH BILLIGT!!!

LÄNK

Medarebetare på: Vegan ifokus

Anmäl
2016-04-05 22:14 #4 av: oddahviing

Du kanske kan hitta något i den här listan? http://www.helalf.se/2014/11/13/100-veganska-recept-som-svarar-pa-fragan-vad-veganer-ater-i-alfabetisk-ordning/

Saker som är enkla att göra är ju t.ex. olika sorters burgare som man panerar i ströbröd och steker. Falafel är enkelt. Potatisgratäng.... Macaroni! Har du tillgång till sojamjölk, havregrädde, etc?  veg. tacos! Hmmm...... såndär wraps med bönor i... pajer! Finns en hel del!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.