Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning

Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Köttersättning

The Burger That May Change The World!

2016-05-02 20:27 #0 av: oddahviing

http://www.onegreenplanet.org/news/meet-the-vegan-burger-that-may-change-the-food-world-as-we-know-it/ Tummen upp

Anmäl
2016-05-02 20:35 #1 av: veggie4every1

WOOHOOOOSkrattarTummen upp

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-02 20:40 #2 av: veggie4every1

Nu väntar vi på inlägget "varför ska veganer äta köttliknande produkter?"

Svarar nu så är det gjort. För att det är gott och jag är inte vegan av smakskäl utan för att jag insett att det är fel att utnyttja och döda andra individerTummen upp

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-02 20:55 #3 av: oddahviing

#2 Hellre en blodig vegansk burgare än en blodig ovegansk burgare GladGood enough for me! Sen är det upp till människorna själva att välja det etiska alternativet! Så länge ingen dött i processen får det smaka hur som helst Skrattar Det är mitt svar, hehe!

Anmäl
2016-05-02 21:24 #4 av: veggie4every1

#3 Haha, det får det ju, men bra om det är gottSkrattar
Jag tycker faktiskt att burgaren ser god ut på bilden, vet många veganer som inte skulle tycka det. Men man vet ju att ingen dött för den, så det är väl därför jag kan känna så.

Ser jag köttburgare blir jag ledsen istället...

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-02 22:32 #5 av: oddahviing

#4 Ja precis. Jag har aldrig varit köttälskare och tycker inte direkt hamburgare är gott på det viset, men skulle absolut testa denna  eftersom den är vegan! Fritt fram liksom! Men jag tycker faktiskt att vanliga vego-burgare gjorda på linser och bönor faktiskt är godare än hamburgare nånsin varit ^__^ bra dock för dem som "inte kan leva utan kött", för då har dem ingen anledning längre att inte bli veganer när denna burgare finns på marknaden för dem! Tummen upp

Anmäl
2016-05-03 09:51 #6 av: Sisselie

#2 Här kommer den: Uääck! Fy vad vidrigt!!! Hur tusan kan man vilja äta nåt som både ser ut som och smakar som nåt så vidrigt som kött??? Varför inte upptäcka den underbara, rena veganska maten i stället, lagad från grunden av naturliga råvaror? Mycket godare! Är ni verkligen så beroende av kött? Jag känner en som varit vegan i över 20 år, och som fortfarande vill att det ska smaka kött. Jag kan inte fatta det... Det fysiska beroendet(!) borde ha gått över för länge sen, så det är bara det psykologiska beroendet kvar...

Skämtar

Anmäl
2016-05-03 12:31 #7 av: oddahviing

#6 jag tror inte alla vill ha den här veganska burgaren, men det är bra för dem som inte vill bli veganer, för det här ger dem en chans att vara etiska utan att offra smakerna de är vana vid ^__^ no excuses.

Anmäl
2016-05-03 12:32 #8 av: [Synnerlig]

#6 Man får väl äta vad man nu tycker är gott så länge man inte skadar någon annan. Har väl inget med beroende att göra utan man tycker att det smakar gott på samma sätt som att jag älskar att äta potatis och sparris men inte ser jag det som ett beroende :P Fast sen äter jag ytterst sällan köttliknande produkter mest för att det är dyrt och jag gillar att äta mat från grunden. Men när jag väl äter köttliknande produkter så har jag ingenting emot att det smakar kött.

Anmäl
2016-05-03 12:40 #9 av: veggie4every1

#6 Haha, se därSkämtarNej, jag är i alla fall inte alls beroende av kött. Om jag aldrig åt en köttliknande produkt igen så skulle jag klara mig utmärkt.

Jag tycker dock att de här köttsubstituten som finns är mycket godare än kött någonsin var. Jag var ju lakto-ovo-pesco innan jag blev vegan så det är ett tag sedan jag åt rött kött, men som jag minns det var det mycket fett och senor att peta bort.

Men jag tänker inte på kött som vidrigt äckligt, det tyckte jag aldrig att det var och jag känner inte så nu heller. Jag vet veganer som äcklas av det men det gör inte jag. Känner bara sorg över de individer som dödats i onödan. Det är handlingen mot djuren som är vidrig och äcklig.

Jo, jag äter gärna vegansk mat från grunden, men det är så oerhört tråkigt att laga mat att det inte blir så ofta som jag skulle önskaSkämtar

Om du har bra enkla snabba recept så uppskattas detGlad


 

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-03 13:36 #10 av: Sisselie

Jag hoppas det framgick att mitt inlägg #6 var skrivet med glimten i ögat... Som ett skämt, men ändå med ett spår av allvar, eftersom jag funderat på det här ett tag. Men självklart respekterar jag andras val av vad de vill äta, även om jag har svårt att förstå det...

Det där med att kött är beroendeframkallande har jag hört från flera håll, alltså att det innehåller beroendeframkallande substanser. Som vanligt har jag inte kvar nån källa till det, och orkar inte försöka hitta nån, så ta det som ni vill...

Jag har alltid haft äckelkänslor för kött. Eller rättare sagt, sen jag var tonåring och började tänka på var maten kom ifrån. Såg för min inre syn ett rytande lejon som rev och slet i sitt byte, och blodet stänkte åt alla håll... Kunde inte ta i rått kött, kunde inte tillaga kött från grunden. Inte förrän jag gjorde en enorm ansträngning att lära mig det, under de åren jag åt paleo och trodde det var hälsosamt och nödvändigt för min dåliga hälsa. (Tack och lov är jag fri från det hälsoproblemet nu.) Men jag fick verkligen göra våld på mig själv och tvinga mig att både tillaga och äta det, och jag grät inombords för att "naturen" var så grym att jag var tvungen att äta kött mot min vilja, att jag inte kunde vara "god" och praktisera minsta möjliga våld, trots att jag så gärna ville...

Anmäl
2016-05-03 14:06 #11 av: veggie4every1

#10 Javisst, inga problemGlad

Så olika det kan vara, jag har aldrig känt så. Men det känns som att det kanske är vanligt ändå att känna äckel när man är vegan.

Nu vet jag inte hur det skulle kännas om jag idag blev tvingad att ta i kött, men när jag ser det i butik så känner jag i alla fall inget äckel.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-03 16:14 #12 av: vendelay

Jag känner inte direkt äckel över kött. Jag skulle inte bli illamående om något jag åt innehöll ägg eller något annat mysko men jag skulle bli väldigt ledsen. Rått kött har jag aldrig kunnat hantera, det är så äckligt att jag knappt kan andas. Tyvärr krävde mina tidigare och mitt nuvarande jobb ganska mycket snusk med rått kött, nu har jag inte heller tillgång till handskar på samma sätt så det är sjukt äckligt. Att äta en blodig biff har det aldrig varit tal om för mig, fy sjutton! Det gör mig inte äcklad men det gör mig otroligt ledsen. Som veggie4every1 sa här över, det är ju inte djuren som är äckliga - det är den sjuka slakten och tortyren som människor utför som är det äckliga.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-03 18:48 #13 av: Anonym783

Ser ju ändå ganska gott ut 😋

Anmäl
2016-05-03 19:37 #14 av: Sisselie

#12 Jag menar inte att djuren är äckliga, bara tanken på att äta deras kroppar... För mig känns det som att bara tanken på att äta - och tycka om - fejkkött är som att se kött som mat... Jag ser inte kött som mat, lika lite som jag ser människokroppar som mat...

Anmäl
2016-05-04 10:48 #15 av: Effie

Som icke-vegan är jag mycket tveksam. Vad är detta för något? Kokosolja; ja, nyttigt. Potatisprotein; tja, har ingen åsikt för jag vet inte hur man framställer det. Och vad mer? Framgår inte. Jag vill veta vad jag äter.

Innehåller inte kolesterol (skulle det vara en fördel?), hormoner och antibiotika (har för mig att man inte använder hormoner och antibiotika I svensk djuruppfödning).

Jag äter kött för näringens skull, och äter gärna vällagad vegetarisk mat, men tycker inte om substitut, utan mat som star för vad den är. Den här burgaren lockar mig inte alls.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2016-05-04 11:22 #16 av: oddahviing

#15 Den finns inte på marknaden ännu, men när den kommit till butiken kommer det stå precis vad den innehåller på förpackningen Glad

I andra länder öses det på med antibiotika och tillväxthormoner. Det är inte bara Sverige detta gäller, utan främst riktat mot USA, men även i Sverige har vi importerat kött som folk köper. Korv finns det definitivt antibiotika i. Och ja, kolesterol fritt är optimalt, minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.

Anmäl
2016-05-04 12:29 #17 av: Effie

#16 Äter vi inte kolesterol, tillverkar kroppen det vi behöver. För vi behöver det, till våra celler, till hormoner... Det testades nyligen ett preparat som höjde HDL och minskade LDL (det som man trott vara det allra bästa). Det påverkade inte dödligheten.

Men att undvika antibiotika och tillväxthormoner; där håller jag med dig.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2016-05-05 01:35 #18 av: veggie4every1

#17 Det kolesterol som kroppen tillverkar är det som vi behöver. Vi behöver absolut inte intaga kolesterol i födan.

#14 Men för att man ser en sojakorv som mat så betyder ju inte det att man ser en köttkorv som mat eftersom köttkorven är tillverkad av döda individer och sojakorven av bönor. Bara för att man äter och tycker om sojakorv så ser man inte djurens kroppar som mat. Det är ju för att man inte ser djurens kroppar som mat som man väljer sojakorven istället för köttkorven.

Använder du inte skinn-imitation heller? Den produkten är ofta så lik riktigt skinn att det kan vara svårt att se skillnad. Det är detsamma med skinn-imitation som med kött-imitation. Om jag använder ett par skor i skinn-imitation så betyder inte det att jag ser djurens skinn som produkter att göra skor av.

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.