Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Miljö

Miljöpartiet missar stor miljöbov

2016-05-03 00:08 #0 av: veggie4every1

"Animalieindustrin är alltså en av de allra största klimatbovarna. Ändå vägrar Åsa Romson och stora delar av miljöpartiet att ens nämna detta faktum. Det är istället populistiska frågor som transporter och ekomat man försöker vinna röster på."

Så skriver Ludvig Lindström, ordförande Global Happiness Organization.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22745057.ab

Varför nämner inte miljöpartiet animalieindustrin tror ni?Funderar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-03 07:01 #1 av: Wowy

De är kanske rädda att förlora många röster från köttätare. Konservativa köttätare skulle ifrågasätta det faktum att animalieindustrin är en stor miljöbov. De som inte vill se sanningen, de som föraktar veganism.

Det kan ju vara så att de själva inte är veganer eller mer åt det veganska hållet, och då blir det ju konstigt om de tar upp en miljöbov som de själva bidrar till. Jag vet inte hur många i Miljöpartiet som år veganer eller vegetarianer, tror att det är 11 %.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-05-03 09:37 #2 av: vendelay

Håller med #1, de skulle förlora alldeles för många röster från köttätare plus de skulle själva vara tvungna att sluta äta kött.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-03 14:13 #3 av: veggie4every1

Precis, håller med er båda. Det är tragiskt att det parti som bör arbeta emot miljöförstöring inte vågar eller helt enkelt inte vill lyfta fram den här frågan.

Det är bra dock att de blir ifrågasatta.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-03 16:21 #4 av: landsbygdsbo

Vad är animalieindustrin?

Att gårdarna eller platserna där djuren föds upp är med, det är ju klart.

Slakterier, mejerier och förädlingsindustin, ja det håller nog alla med om.

Sedan transporter, kylindustri och livsmedelsaffärerna, nu börjar gråzonen.

Ja , Familjen Svensson i sin Volvo som kör till ICA och sedan slänger 25% av all mat.

Jag kan bara tala för mig själv.

Vi gödslar inte

Tillför mkt lite kraftfoder (mestadels egenproducerat)

och de växthusgaser vi producerar kompenserar vi med den skog som växer på fastigheten.

Men det är klart 100% av alla i Sverige är direkt eller indirekt beroende av ett eller flera av de steg jag nämnde. Kanske därför att det är så svårt att direkt angripa den.

Man ska ju inte bita den hand som föder en..

Anmäl
2016-05-03 23:06 #5 av: Gen

Håller med fullkomligt! MP serverar bara vegetariskt på partiträffar, och veganskt är alltid valbart, vad jag förstått. Men det är svagt att inte kunna problematisera och ta upp den här frågan politiskt. Det är viktigare än transport och energi. Medvetenheten finns. Det verkar som att det är lättare att leda ett parti än att lägga om sin kost... för många. Stor eloge till alla som klarar av att gå emot och varje dag gör världen lite bättre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.