Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter

Vegansk tatuering, Stockholm

2016-05-05 12:14 #0 av: vendelay

(Jag postade detta på bodyart för någon dag sen, men ni kanske har fler tips)

Är det någon som vet antingen ett tatuerarställe som är veganskt alternativt ett ställe där de är snälla, respektfulla och serviceminded nog att ta sig tiden att hjälpa mig med en vegansk tatuering? Allra helst i Stockholms innerstad/förorterna söder om Stockholm men övriga Storstockholm eller eventuellt i någon stad ganska nära (typ Uppsala) går också bra.

Finns en massa animaliska grejer vid tatueringar, bl.a. vissa färger innehåller ben från t.ex. slaktade kor, glycerine från djurfett, gelatin, schellack... Ett annat problem är detta med rakhyvlar osv, men det borde väl gå att raka området hemma precis innan? Själva "pappret" som blir att användas som en mall (vet inte vad det heter, förlåt) brukar tydligt innehålla fårull vilket inte heller känns okej.

Tusen tack!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-05 12:32 #1 av: veggie4every1

Vet inget personligen, men lärde mig i den här tråden att man inte ska använda sheasmör efter...SkämtarDu kanske hittar lite tips:

http://vegan.ifokus.se/discussions/54b2cc1a8e0e746ba500ce38-tatuering

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-05 12:58 #2 av: Paxxie

Jag var i kontakt med Swahili Bob på Södermalm för ett par år sedan. Då berättade de att alla deras färger var veganska och att de har denna för eftervård som är vegansk. Vet inte om det är likadant nu, men känns konstigt om de skulle ha ändrat. :)

Anmäl
2016-05-05 18:44 #3 av: vendelay

#1 Okej, tack så mycket!

#2 Skönt att höra, de är faktiskt det enda stället jag lyckats hitta på google. Har du varit där själv? (Var de trevliga? Duktiga?)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-05 21:07 #4 av: Paxxie

#3: Har inte träffat dem IRL eller varit där, utan endast pratat via mail/telefon, men då var de väldigt trevliga och tillmötesgående! Kändes som att de hade ganska bra koll på vad som var veganskt och sådär. Ingen aning om hur duktig de är på att tatuera dock. D: Men de bör väl ha en portfoli som man kan titta igenom.

Anmäl
2016-05-05 21:19 #5 av: vendelay

#4 Ja, jag har kikat på deras bilder och så, ville bara veta vad du tyckte personligen! Jag pratade med en kompis nyss som verkligen rekommenderade dem starkt!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-06 17:41 #6 av: Thiah

Swahili bob har gjort bra tatueringar. Haft kompisar som gjort där :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2016-05-06 18:46 #7 av: vendelay

#6 Kul att höra! Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-24 10:47 #8 av: vendelay

Om någon är intresserad kan jag meddela att jag varit i kontakt med Swahili Bob's nu, de är supertrevliga och hjälpsamma. Deras färger är veganska och de kan mot en extra kostnad ta in veganskt stencilpapper. Även vegansk eftervård kan de ta in om de inte redan har det inne. Woo! Partajar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-24 14:26 #9 av: veggie4every1

#8 Låter suveräntGladVad har du tänkt på för motiv?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-24 14:42 #10 av: vendelay

#9 Ansiktena på mina katter. Jag lägger upp en bild när det är klart, men det blir inte än förrän om några månader. Förhoppningsvis till hösten Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.