Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Rawfood - Råkost)

Salladsrullar

2016-05-07 08:21 #0 av: Sisselie

Tänkte jag skulle tipsa om min senaste favorit, som jag blivit närmast besatt av och vill ha till förrätt till nästan varje måltid. Jag brukar äta 2-4 st som förrätt, men jag skriver receptet för en.

1 stort blad romansallad

Andra gröna blad (valfritt)

1-2 dadlar (valfritt)

pressad citron (valfritt)

Några skivor banan (valfritt)

Finriven morot och/eller rödbeta (valfritt)

Blötlagda russin (valfritt)

Bara att vika eller rulla ihop på nåt sätt, och försöka få det att inte ramla ut för mycket...

Det går säkert att hitta på andra kombinationer. Till frukosten i morse hade jag allt förutom citron. Jag tycker dadlarna är viktigast, men jag bara älskar dadlar...

Fyll gärna på med mer tips, om nån testar och kommer på nån bra kombination av fyllning i rullarna.

Anmäl
2016-05-07 19:48 #1 av: vendelay

Spännande Tummen upp

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-07 20:30 #2 av: veggie4every1

Tack för receptet! Ja, salladsrullar överhuvudtaget känns lockande och fräschtGlad

Man kanske även kan göra en matig fyllning, tänker mig något med vitlök kanske?

(jag vill ha det till nästan allt, hehe) 

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-05-08 07:02 #3 av: Sisselie

#2 Prova, och meddela här i tråden om det funkar. GladJag är känslig för vitlök, får ont i magen av det, så jag kan inte prova själv... 

Det är lite svårt att få dem att hålla ihop, men ett sätt att rulla ihop dem på är att först knipsa av ca 7 cm av den grova stjälken och lägga den på tvären en liten bit in från toppen (eller i mitten) av bladet. Då blir den som en skål att lägga fyllningen i, och sen blir det lättare att rulla ihop.

En annan variant är att lägga fyllningen längst ner, på den grova stjälken, sen vika hela bladet dubbelt och vika in de mjuka kanterna runt stjälken, samtidigt som man vänder det upp och ner. Då är det minst risk att tappa fyllningen, men det funkar bara på de största ytterbladen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.