Annons:
Etiketterreceptvarmrätt
Läst 1592 ggr
vendelay
2016-05-14 23:11

Pastasallad med fajitaskrydda

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

(Inspirerad av detta recept)

Ca 30 minuter, spis, 4-6 portioner.

Ingredienser:
4dl pasta (jag använde skruvar)
4dl "bitar" (t.ex. vegobitar, A&As gr*llbitar, zucchini)
1 burk majs
1/2 purjolök
2 röda paprikor
2dl Oatly iFraiche
1 påse fajitaskrydda
1/2dl sweet chili-sås
Olja
(Ev. buljongtärningar om du använder gr*llbitar, jag använde 2 svampbuljongstärningar)

1. Koka pastan och koka/stek "bitarna" beroende på vilka du valt.
2. Häll av majsen, hacka upp purjolöken och paprikorna.
3. Blanda iFraiche, sweet chili-sås och 1/2 påse fajitaskrydda.
4. Stek "bitarna" i olja, eventuellt tillsammans med grönsakerna om du vill. Krydda med fajitaskryddan.
5. Blanda ihop allt - pastan, "bitarna", grönsakerna och röran.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
vendelay
2016-05-14 23:12
#1

Denna rätt är så bra tycker jag för den går att äta kall direkt ur kylen, den går att äta ljummen och den går att äta varm. Perfekt för picknickar eller allmänt lata dagar 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

veggie4every1
2016-05-14 23:20
#2

Tack tack, suveränt recept 🤗

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Tant Grön
2016-05-15 01:33
#3

Ser jättegott ut. Fajitaskrydda har jag aldrig provat.

vendelay
2016-05-15 05:22
#4

#2 🤗

#3 Oj, det måste du testa! Det är så otroligt gott, speciellt om det blandas i iFraiche. Går att göra liknande röra och stoppa i tortillabröd så det blir enchiladas, det är också suveränt gott. 🙂

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Persifone
2016-05-15 19:13
#5

Detta måste jag testa! Älskar pastasallad 🤤

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

veggie4every1
2016-05-15 19:55
#6

#5 Jag med 🙂Så är det ju så användbart som matsäck och man kan äta på det flera dagar i kylen, perfekt för mig som helst lagar mat en gång i veckan😃

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Annons:
vendelay
2016-05-15 20:39
#7

#5 #6

Pastasallader är så gott! Och ja, den håller ju sig i kylen så det går absolut att göra en stor sats och inte behöva laga något mer på en vecka (så gör jag också)!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Grace2009
2017-05-17 17:41
#8

Är det verkligen 4dl pasta? Jag tog 400g som i original receptet och det var bra mycket mer är 4 dl  😃 Men det blev rätt gott! Tror inte Fajitakryddan är riktigt mitt till 100% men absolut inte dåligt. Jag byte ut "bitarna" mot 300g champinjoner jag skar i fjärdedelar och stekte (men hade gott och väl kunnat ta 500g!).

vendelay
2017-05-17 20:38
#9

#8 Nu minns jag inte för det var så länge sen jag gjorde detta men jag skulle gissa på att jag tyckte att 400g var alldeles för mycket så det var därför jag skrev 4dl istället. Champinjoner är perfekt att byta ut bitarna mot 😍

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Upp till toppen
Annons: