Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Varmrätt & Övrigt)

Krispiga pannkakor

2016-05-24 19:44 #0 av: vendelay

(Inspirerad av detta recept)

Ca 15 minuter (beror på mängden pannkakor också), spis, 1 portion.

Ingredienser:
2dl sojamjölk (jag använder Alpro Soya Lätt)
1dl vetemjöl
1/4msk potatismjöl
1msk smält margarin (jag använder Carlshamn)
Margarin att steka i (jag använder Carlshamn)

1. Blanda ihop allt, rör tills klumparna är borta.
2. Ta en klipp margarin i pannan mellan pannkakorna så de inte fastnar. Stek!
3. För extra frasiga pannkakor - vinkla stekpannan när smeten hälls i så de blir tunna och krispiga.

TILLÄGG:
I kommentar #11 finns ytterligare ett recept, lite enklare och nästan lika perfekt.
Häromdagen testade jag receptet som finns i kommentar #11 fast jag bytte ut sojadrycken mot Alpros Soya Vanilj. Det blev ingen speciell smakskillnad men oh, så gott det luktade! Pannkakorna fick också en finare färg och jag upplevde dem som krispigare än de som jag beskrev i kommentar #11.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-24 20:40 #1 av: veggie4every1

Du får det att se så festligt och vackert ut Kär

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-05-24 21:07 #2 av: vendelay

#1 Men oj, tack så mycket Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-24 22:22 #3 av: Wowy

Håller med #1! Det vattnas i munnen. Tack för receptet, vendelay! :)

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-05-24 22:24 #4 av: vendelay

#3 Inga problem, hoppas det smakar Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-25 08:04 #5 av: [Túrwen]

Ser gott ut *_* Kan man byta ut vetemjölet tro?

Anmäl
2016-05-25 12:05 #6 av: Jaguar_

Åh så gott...Pannkakor! Älskar men hatar tiden det tar att göra dom Skrattar

Anmäl
2016-05-25 14:31 #7 av: vendelay

#5 Jag har ingen aning, men varför inte? I det "riktiga" receptet ska det vara sojamjöl och maizena men jag bytte ut det till endast vetemjöl och superlite potatismjöl och fick ett superbra resultat. Testa att googla "byta ut vetemjöl mot ..." och det du vill byta ut det mot, då brukar det komma upp bra tips!

#6 Samma här, haha! Jag gör alltid supersmå satser så det går fort Förlägen

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-25 15:24 #8 av: [Túrwen]

#7 Ah men då ska det ju gå.. problemet är att vetemjöl håller samman bättre än flera av de glutenfria alternativen.. jag försöker använda mig så mycket som möjligt av kokos och mandelmjöl 

Anmäl
2016-05-25 15:28 #9 av: vendelay

#8 Okej, det är ju jättejobbigt! Om du testar och hittar något bra alternativ får du gärna berätta Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-05-25 22:17 #10 av: Tant Grön

#8 Mandelmjölspannkakor, vet inte om det går, men det låter väldigt gott. Lipar

Anmäl
2016-07-20 21:47 #11 av: vendelay

Har gjort detta recept så många gånger nu och eftersom jag är lat och gillar få ingredienser har jag valt bort potatismjölet. Mängden mjölk respektive mjöl gör att det blir väldigt krispigt men väldigt svårt att vända pannkakorna, så jag har ökat mängden mjöl också. Nu gör jag såhär:

2dl sojamjölk
1,5-2dl vetemjöl
En skvätt smält/flytande margarin
Och margarin att steka i!

De blir inte lika krispiga men ändå sjukt goda. De luktar så löjligt gott när de steks att det är galet! Gjorde ett stort lass nu ikväll som jag ska ha som matsäck under veckan Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.