Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Vilken svensk stad har bäst/mest veganprodukter?

2016-06-12 13:55 #0 av: veggie4every1

Så om man ska åka omkring och veganshoppa i sommar vilka städer tycker ni har mest och bäst att erbjuda och vilka butiker?Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-06-12 14:33 #1 av: frejaspluto

Sthlm mat butiker( stormarknader) Ica maxi tex.

✨✨✨🌙love is in the air 💙🐇💜💜
Anmäl
2016-06-12 15:19 #2 av: Wowy

Stockholm, Goodstore och deras kafé Delivore! Jag brukar gå till Goodstore på Hornsgatan, de har bra utbud och trevlig personal.Glad

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-06-12 16:33 #3 av: vendelay

Stockholm har mycket bra, t.ex. Hemköp vid t-centralen, Goodstore har två affärer osv. På söder är det fullt med veganfik och vegorestauranger. Annars vill jag ju hemskt gärna till Astrid och Apornas affär i Malmö! Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-06-12 16:42 #4 av: frejaspluto

Jag är inte vegan men känner till rätt många ställen och människor.
Hornsgatan ,stämmer Goodstore . Hemköp vid centralen tunnelbanestationen, via Åhléns. Veganfood finns överallt mest på söder faktiskt håller med här! Nu är det så poppis med foodtrucks och det finns lite överallt i Sthlm 😄

✨✨✨🌙love is in the air 💙🐇💜💜
Anmäl
2016-06-12 18:02 #5 av: veggie4every1

En tur till Stockholm får det bli. Men jag kommer inte att köra dit, storstadstrafiken är inget för mig.

Om vi utgår ifrån t-centalen, finns det några bra butiker som är skapligt nära? Räknar med att få åka lite tunnelbana, men det vore bra om det fanns så nära som möjligt. Hemköp är noterat #4Glad

Någon som känner till Malmö? Astrid & Aporna måste man ju besöka om man åker till Malmö. Har de ett stort sortiment med alla deras produkter i butiken och vad finns mer för butiker?Glad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-06-12 18:21 #6 av: Wowy

#5 Om du tar tunnelbana till Medborgarplatsen (tre stationer från T-Centralen) har du en Goodstorebutik hyfsat nära. Gå Folkungagatan fram, sväng till höger vid Nytorgsgatan och gå den gatan fram tills du kommer till Skånegatan, där finns en Goodstore. Jag har inte varit där, men deras butik i Hornstull är i alla fall bra, så det är säkert likadant vid Medborgarplatsen.Glad

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-06-12 19:44 #7 av: vendelay

Jag har varit i bägge Goodstore-butikerna, men minns inte riktigt den på Skånegatan. Jag har dock för mig att jag gillar den i Hornstull mer, större utbud om jag minns rätt. Den ligger kanske 2-3 minuters gångväg från Hornstull tbana. De har så otroligt roliga saker, allt från dressingar till frysmat till chokladflingor och nappar till bebisar och miljoner sorters tofu, tempeh och allt annat.

I Hornstull (på samma gata som Goodstore) finns också deras fik, Delivore, och ett fik/galleri som heter Femtopia. De är helt veganska också. De har också supergoda smörgåsar och efterrätter.

Femtopia

Som jag sa tidigare så är Hemköp i t-c den bästa enligt mig, men det går att hitta väldigt mycket veganprodukter i de flesta större butiker ändå. Speciellt om det är en matbutik väldigt centralt eller på söder. Om du har möjlighet att ta dig ännu längre ut (men då är det smidigt med bil förstås) så är min absoluta favoritaffär City Gross i Kungens Kurva. De har ALLT. Superbra affär!

Vid Mariatorget (Maritatorgets tbana, uppgång Mariatorget) finns 18 smaker Glassmakeri. Under sommaren har de en hel frysdisk med egengjorda veganska glassar. Bland annat gjorda på havre, soja, ris osv. Det finns komjölks-glassar också, men de är i en annan disk.

18 smaker

Några meter längre bort, fast på andra sidan gatan, ligger Falafelbaren. Om du inte hittar kan du lugnt lukta dig fram Skrattar Det luktar helt ljuvligt och smakar lika gott. På deras meny står det också ganska tydligt vilka alternativ som är veganska.

Falafelbaren

Jag rekommenderar verkligen Södermanna som ligger på Medborgarplatsen (tar ca 2-3 minuter att gå från Medborgarplatsens tbana) men jag har hört många klaga på deras mat. Jag har visserligen bara ätit deras kebab men den är faktiskt helt otrolig, smakar väldigt onyttigt och fettigt - precis som jag gillar det Skrattar

Södermanna

Måste också tipsa om GREENWAY som ligger precis vid Rådhusets tbana (uppgång Polishuset). Det är litet och ser inte så kul ut men absolut något jag vill stödja så det växer större. De gör vegansk kyld färdigmat! De har andra produkter också, som choklad och mjölkalternativ, men maten är det som jag vill tipsa om. Tyvärr har den inte alltid varit jättegod, men deras Pasta Alfredo har i alla fall varit väldigt god enligt mig.

De flesta fik har rawbollar, de brukar vara veganska. Om det skulle krisa!

I Åhléns vid t-centralen finns restaurangen Voltaire, de serverar inte endast vegansk mat men är inriktade på rawfood så det finns alltid veganska alternativ. Det är dyrt men absolut prisvärt. Det är riktigt gott, riktigt mycket och riktigt bra råvaror. Dessutom är deras hummus så löjligt god att jag lätt skulle betala bara för att äta den Skäms

Vid Midsommarkransens tbana ska det finnas en helvegansk pizzeria och en pizzeria med veganska alternativ. Speciellt den sistnämnda har jag hört mycket gott om men jag har aldrig varit på någon av dem ännu.

Jag tror det var alla tips jag kom på just nu. Du kan kika på veganistan, de har en flik för Stockholm. Den är inte alltid up-to-date, så det är bra att googla lite också, men den ger ett hum om vegoalternativ Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-06-12 20:34 #8 av: veggie4every1

Å, vad mycket bra tips, tusen tack! Nu vet jag lite vart jag ska ta vägen. Stockholm är en riktigt fin stad och den är ju ännu finare nu för tiden med det stora veganutbudet.

Himmel vilka frestande bilder där vendelayGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-06-12 20:38 #9 av: frejaspluto

Japp bor mitt i Sthlm! As nice!

✨✨✨🌙love is in the air 💙🐇💜💜
Anmäl
2016-06-12 20:49 #10 av: veggie4every1

#9 Det förstår jag att det är. Nu är ju jag en lantis, men om jag skulle bo i en stad och om jag fick välja så skulle jag absolut välja Stockholm utan tvekanGlad(i Sverige alltså)

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-06-12 22:14 #11 av: frejaspluto

#10,
Dom tur är att vi denna familj är stor jag älskar landet. Skönt och bo stan är stressigt jag förstår verkligen inte hur folk tänker stressar sig till jobbet stressar på vägen hem. Det ända jag har i förståelse att det finns jobb som kräver viss stress. Stress när dom handlar står och stampar i kön och gapar , ska ni inte öppna en kassa till!?? Vi är redan så bortskämda , varför trigga fram mer och få hjärtinfarkt !?

Jag tror på livets cirkel, varför vi har bin vad man har dom till, jag förstår varför vi har myrslokar, jag förstår varför vi har stora kattdjur, jag förstår varför vi har koalabjörnar, ..... Jag förstår varför det finns veganer, förstår varför det finns köttätare och vegaterian.

Jag äter veganmat, jag äter vegetarisk mat jag äter kött.
Är glad att vi har stort utbud på mat idag. Men att det görs inte på humant sätt det kommer jag skaka huvudet för.
#10,
Välkommen till Sthlm !!🌺🌷

✨✨✨🌙love is in the air 💙🐇💜💜
Anmäl
2016-06-13 00:33 #12 av: [Túrwen]

Malmö definitivt!

Jag är otroligt positivt överraskad över allt jag har hittat och plockat på mig *_*

Anmäl
2016-06-13 01:35 #13 av: veggie4every1

#11 Ja, jag har märkt att många går i så snabb takt i Stockholm. Här går vi sakta och lugnt i maklig takt, vi hinner ju fram dit vi ska ändå (oftast....).

Men när man kommer till Stockholm då gäller det att ha gympadojorna på, för då ska det gå undanSkrattar

Tack för välkomnandet, det ska bli väldigt skoj, har inte varit där på några årGlad

#12 Vad roligt, kan du berätta i vilka butiker du varit? Har du varit på Astrid & Aporna?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-06-13 10:50 #14 av: Lustgas

Själv vill jag ju hemskt gärna till Malmö och  prova deras berömda falafel och besöka AA:s butik Kär

Om du har vägarna förbi Göteborg så tycker jag annars att du bör svänga förbi Jonsborg (på Avenyn) och beställa mjukglass. Skrattar Har även hört att de ska ha langos och donutglass!

Anmäl
2016-06-13 21:13 #15 av: vendelay

I mitt långa inlägg häröver skriver jag om Greenway men de heter Greenshop. Sorry

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.