Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter

Veganskt smink att köpa på stan?

2016-08-01 19:18 #0 av: oddahviing

Jag orkar inte hålla på att skicka efter saker längre utan ska ner på stan och köpa nytt smink, undrar då vilka märken och vanliga affärer jag kan leta mig till och vilka märken som är värda att köpa av som är veganska/ej djurtestade? T.ex. Åhléns, säljer de några märken av smink som är ok? Lush finns ju här, och alla möjliga apotek. Bor i Uppsala. Undrar också om det finns märken att köpa från större Coop/Ica Maxi, för de brukar ju ha lite mer saker? Blomma

Anmäl
2016-08-02 12:19 #1 av: veggie4every1

Har inga tips då jag handlar mitt från ELF. Men har du FB så rekommenderar jag gruppen "veganska skönhetsprodukter" där det säkert finns många som har koll på dettaGlad

https://www.facebook.com/groups/480399468758555/?fref=ts

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-08-02 12:58 #2 av: oddahviing

Tack =D

Anmäl
2016-08-02 13:10 #3 av: oddahviing

Vartifrån köper du Elf förresten? Finns det nån billig sida?

Anmäl
2016-08-02 18:41 #4 av: veggie4every1

Jag köpte mycket ifrån Elf uk, de var jättebra, med mycket rea ofta. Men nu skickar de inte till Sverige tror jag, utan man får beställa via den svenska hemsidan.

Iherb sålde också mycket Elf till jättebilliga priser, men de börjar ta bort det ur sortimentet. Jag hamstrade dock på mig så pass mycket att jag inte behöver beställa på längeSkrattarTur också, för de har tagit bort mina favoritfärger i läppstift. Åtminstone finns de inte på svenska sidan.

Men så vitt jag vet så är det nog Elf.se som gäller nu.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-08-02 21:44 #5 av: oddahviing

Jag kollade, tänkte beställa men vissa saker hade dåliga recensioner och det var sådant jag behövde + allt det andra jag ville ha också var ej i lager -___- typiskt.

Anmäl
2016-08-03 00:08 #6 av: veggie4every1

#5 Ja, det verkar vara lite dålig tillgång på Elf.

Synd, för det finns eller fanns mycket bra  grejer där (så var det ju en del skräp också förstås)

Mineral lipstick, flawless finish foundation och maximum coverage concealer är alla suveränt bra i alla fall tycker jag. Dock verkar det som att det inte finns så många nyanser kvar att välja på.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-08-03 07:44 #7 av: Atropa

Kicks har ett veganskt märke, une tror jag det heter :)

Anmäl
2016-08-03 13:58 #8 av: oddahviing

#7 Har hört talas om det! Ska kolla in.

Det verkar som att IDUN från apoteket inte heller är djurtestat.

Anmäl
2016-08-03 20:13 #9 av: vendelay

I >denna tråd< i kommentar #6 har Veggie4every1 skrivit vilka veganska produkter Make Up Store har. De har väl affärer lite överallt. Mycket av Body Shops smink är också veganskt (de som jobbar där brukar ha koll,  alla fall i de butiker jag varit i).

Jag kan inte rekommendera något speciellt, använder sällan smink. Har en jäääättegammal mascara och en lika gammal eyeliner från BodyShop som funkar bra (ja, jag vet att de måste bytas ut).

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.