Annons:
Etikettmatprodukter
Läst 865 ggr
Kirnzy
2016-08-05 17:59

Istället för tex mjölk..

Finns det något veganskt som man kan använda i såser och så, som inte smakar något? Smaken av havremjölk/grädde och sojamjölk får mig att må fett dåligt. Spelar ingen roll hur mycket annat jag har i, smaken finns fortfarande kvar.. :/

Annons:
Zepp
2016-08-05 18:09
#1

Vin ?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Kirnzy
2016-08-05 18:13
#2

Vin har också en smak. Sen kan man inte göra vanliga (enligt mig) såser på vin..

Zepp
2016-08-05 18:15
#3

Rödvinsås är gott!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Snuffles
2016-08-05 18:26
#4

Jag känner ingen smak av havregrädde i såser :o

vendelay
2016-08-05 18:29
#5

Har du testat andra sorter än havre och soja? Finns bl.a. kokosmjölk, mandelmjölk, cashewmjölk osv. Har inget bra tips eftersom jag älskar Oatlys iMat.

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Kirnzy
2016-08-05 18:33
#6

Kokosmjölk har jag också testat, men det smakar ju kokos.. Och jag hatar kokos. Antar också att tex mandelmjölk smakar mandel..

Annons:
vendelay
2016-08-05 18:35
#7

Du har säkert redan försökt, men du tror inte att du kan vänja dig då? (Ja, dåligt tips, men som sagt, jag vet inte)

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Splatter
2016-08-05 19:04
#8

Majsstärkelse, kokande vatten och kryddor, eventuellt soja, tomatpuré eller andra smaksättare. Blir en god glutenfri vegansk sås om man har i rätt ingredienser.

Kirnzy
2016-08-05 19:37
#9

#7 jo, det gör jag väll någon gång.. Tänkte bara om det fanns något annat :) #8 tack, får köpa hem det och testa :)

Tant Grön
2016-08-05 19:40
#10

När jag gör brunsås har jag vatten.

VanessaViktoria
2016-08-06 15:46
#11

Använder havregrädde i både lasagne, såser, soppor och gratänger och känner ingen smak av havre alls. Planti havregrädde <-

Ominous
2016-08-09 21:52
#12

Jag har heller inte märkt någon smak av Imat :O
Jag ogillar havremjölk i övrigt, men har man det i mat med mycket kryddor så brukar smaken lägga sig väldigt snabbt. Vad är det för såser du gör tex? Är det så även i pastasås?

I wish I could write as mysterious as a cat

Kirnzy
2016-08-09 22:14
#13

Jag tror det kanske är så att jag bara tänker at det smakar mer havre än det gör då.. Den första såsen jag gjorde på någon havreprodukt var vitlökssås, vilket var nästan bara någon havre créme fraiche. Efter det mådde jag jättedåligt och spydde och så.. Så det är nog så nu med andra såser att jag överdriver lite.. Det smakar inte like mycket havre iallafall.. Jag gör olika såser, mest brunsås, iallafall rätt så enkla såser. Kanske är därför smaken fortfarande finns kvar lite.. Nu vet jag inte om det faktiskt är såhär eller om det bara är i mitt huvud, men nu har jag märkt att smaken försvinner mer ju längre den tillagas på något sätt..

Annons:
Upp till toppen
Annons: