Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Glasyr till tårta.

2016-09-05 18:19 #0 av: [eddiem]

Behöver recept på en glasyr för att dekorera tårta med men med mindre fett i. De flesta har ett halvt kilo margarin i typ. O dadlar kan en inte äta för hon blir dålig i magen. Så tips mottages. :) kan man koka och svalna sedan vispa vegogel och sojamjölk eller nått sånt kanske? Såg på någon sida någon hade i kokosgrädde men testat och det hinner alltid smälta tyvärr så inget alternativ.

Anmäl
2016-09-05 19:09 #1 av: tlover

Är avokado för fett? Du kan vispa mosad avokado med citronsaft och florsocker till glasyr

Anmäl
2016-09-05 20:05 #2 av: [eddiem]

Ja kanske går. Står det krävs cirka 1kg margarin då det ska göras två en vanilj (kan vara kul med grön) och en choklad, hur många avokadosar behövs då? Inte snål men kanske blir dyrt?

Nja fettet är väl inte så viktigt men känns som det blir mycket fett i tårtan bara för ska vara grädde (blir soja eller havre). Och sedan margarin eller olja i kakan. Så länge man kan dekorera fint är det lugnt. :)

Anmäl
2016-09-05 22:09 #3 av: vendelay

Florsockerglasyr (under bilden finns recept på glasyr med smak av apelsin, kaffe, likör, citron, hallon eller kakao)
Smörkrämsglasyr (kanske för mycket margarin?)
Cream cheese-glasyr
Kolaglasyr
Chokladglasyr 
Chokladglasyr (helt utan margarin)

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-09-06 09:39 #4 av: [eddiem]

Cream cheese glasyr lät bra, vad är vegansk mjukost? Och vart hittar man det? Hur mycket behövs ungefär?

Ska göra en sådan tårta, så frågan är hur mycket man behöver ha i?

Tänkte man kan inte vispa sojagrädde och ha i lite margarin? Kanske inte går?

http://bestfriendsforfrosting.com/wp-content/uploads/2013/05/ruffle-cake.jpg

Anmäl
2016-09-06 09:45 #5 av: vendelay

#4 Vegansk mjukost finns bland annat hos Astrid & Aporna, finns att köpa i veganbutiker som Goodstore eller i större matvarubutiker åtminstone i Stockholm. Ganska säker på att Hemköp vid t-c har dem och Coop i centralstationen. I receptet står måtten, tror det stod 50g eller något sådant.

Jag bakar inte, så kan inte svara på det. Du får nog testa dig fram eller googla och se om du hittar någon som har testat det innan. Det finns ju också någon sajt här på iFokus som handlar om bakverk, du skulle kunna fråga där om du inte redan gjort det. Glad

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-09-06 15:54 #6 av: [eddiem]

Kanske får titta in där. Jag tänkte 500 g är det väl i ett vanligt paket så det är väl inte så farligt. Frågade i butiken de hade inte heller hört talas om vegansk mjukost tyvärr. Så får titta vidare. :) tack för trevliga människor här. :D

Anmäl
2016-09-06 16:04 #7 av: Snuffles

Vad gör det om det är mycket fett? Tårtor är ju inte så nyttiga i övrigt hehe

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.