Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

billiga recept

2016-09-25 18:31 #0 av: ipopuma

Hej blev tipsat till detta forum. Jag har en fråga har ni några tips på billiga recept. Kan vara allt från snacks, frukost till lunch :D 

Hade varit kul med helt vegetariska tips till mejeriprodukter, ägg och fisk (fast det är veganskt fokus ni får ursäkta mig där) 

Tack så mycket i förhand :D

Anmäl
2016-09-25 18:43 #1 av: Hera

Det passar kanske bättre att fråga på vegetariskt ifokus om det är vegetariskt du vill ha tips på. Eller matlust.

Anmäl
2016-09-25 18:55 #2 av: ipopuma

#2 vegetariskt ifokus tipsade mig hit. Men vill gärna också ha veganska recept (är väl det vegetariskt alltså vegetariskt är väl som vegan fast i kost är nybörjare på allt detta så har inte 100 koll :D)

Anmäl
2016-09-25 19:00 #3 av: Hera

Vegetariskt är inte samma som veganskt nej. Vegetarianer äter saker från djurriket. Tex ägg, mjölkprodukter mm. Veganer äter endast saker från växtriket.

Anmäl
2016-09-25 19:40 #4 av: vendelay

#3 Det stämmer inte! Vegetarisk kost är detsamma som vegansk kost. Att vara vegan innebär att ta avstånd från allt djurutnyttjande, det är enda skillnaden. Men en "vegetarian" äter egentligen ingenting från djurriket. En lakto-ovo-vegetarian, t.ex., äter dock också mjölk och ägg men inget levande. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-09-25 19:46 #5 av: vendelay

#0 Testa att använda sökfunktionen här på iFokus.  Om du enbart söker på vegansajten kan du exempelvis söka på ordet "billig" Glad

Bönor är billigt, nyttigt och mättande. Går att variera hur mycket som helst och finns massor av olika sorter. Går att göra böngrytor, sallader, pastaröror, tacos osv. Om du köper torkade bönor blir det ännu billigare.

Matsmart.se har många veganska matvaror mycket billigt, men du måste handla väldigt mycket för att kunna beställa därifrån.

Leta efter extrapriser, i Stockholm är t.ex. ICA i Årstadal jättebra. Har bland annat köpt pålägg från Astrid & Aporna för 5kr paketet, pizzakit för 5-10kr, sojabitar för 10-15kr. 

Grönsaker kan du köpa efter säsong och frysa in. Det gör det också mycket lättare när du ska laga mat och grönsakerna är färdighackade. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-09-25 19:54 #6 av: ipopuma

#5 tack så hemskt mycket för alla tips :D Det ska jag absolut göra. Får kolla nu på matsmart på direkten :D

Anmäl
2016-09-25 20:08 #7 av: vendelay

Ett annat tips är att göra så mycket som möjligt från grunden. Ett bra bloggtips är >VeganskVardag<, där finns bland annat recept på grönsaksfond, kikärtsmjöl, kikärtspasta osv. Alla slags biffar, bullar, färser går också att göra billigt hemma. Havremjölk och grädde är också enkla att göra, finns recept som enbart innehåller vatten+havregryn / vatten+olja+havregryn. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-09-25 20:20 #8 av: veggie4every1

Välkommen hit ipopumaGlad

I den här tråden har du billiga och enkla recept för en veckaGlad
När du säger vegetariska tips till ägg, mejeri och fisk menar du då ersättningsprodukter?

Det finns en hel del ersättare till mejeriprodukter i mejerihyllorna och vegan egg är en ganska ny produkt som man kan göra bland annat omelett av och astrid&aporna har både panerad f*sk och f*skpinnar.

Begreppen vegetarian/vegan reder vi ut i den här artikeln.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-09-26 15:18 #9 av: [Frågor]

Ja billiga recept vore toppen att bli tipsad om, bor med en som äter vegetariskt. Det är trevligt om det fanns lite billigare recept för nästan allt vi gör är ju så dyrt med alla produkter man måste köpa. Borde väl att gå att göra lite från grunden. Så följer tråden! :D

Anmäl
2016-09-26 16:14 #10 av: Smultronfia

Om man ska köpa halvfabrikat hela tiden så blir det väldigt dyrt. Men om man kan tänka sig att lägga ner lite tid i köket så kan man komma billigt undan. Olika Bönbiffar/burgare eller bollar kan ju göras i en oändlig olika kombinationer. Linser kan ersätta kött i grytor, soppor och färssåser.

Man kan köpa torkad Soja i form av bitar eller färs som man kokar i buljong som är mycket billigare än den färdig frysta.

Sen kan man göra egen seitan som är gjort på vetegluten.

Soppor är ju alltid billigare alternativ.
Broccoli och potatis, gulasch, rödbets, jordärtskockor m.m.

Chiligryta är också gott och sköter sig självt på spisen.

Gör man storkok och fryser in så blir det också billigare.

Och köper man efter vad som är i säsong och extrapris så kan man också få det lite billigare.

Anmäl
2016-09-26 17:59 #11 av: ipopuma

#8 tack så mycket! Jag menar det animaliska (därför min ursäkt att jag skriver det på ett vegan sida) är helt nytt för mig men vill börja mer åt det hållet. Liksom försöka göra så vi äter mindre kött hemma o bli lakto-ovo i skolan i alla fall. Så är jättetacksam för alla tips o allt trevligt bemötande:) som sagt är nytt allt det här så tar gärna del av all ny kunskap
ska in och kolla på artklarna :)

Anmäl
2016-09-26 18:00 #12 av: ipopuma

#7 ska in o kollas på ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.