Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter

Rituals...

2016-10-25 19:46 #0 av: vendelay

Jag har just upptäckt Rituals... fantastiska sortiment av smink, krämer, nagellack och mycket mer. De testar ingenting på djur (säljs inte heller i Kina eller ägs inte av någon), de stödjer den nederländska stiftelsen Stichting Dierproefvrij som arbetar för alternativ till djurtestning (som Forska utan Djurförsök, antar jag) och största delen av deras sortiment är veganskt.

Vissa produkter innehåller honung, bivax, marint kollagen eller lanolin, men det är de enda animaliska ingredienserna som vi behöver leta efter. Alla deras nagellack t.ex. är veganska (och så sjukt hållbara och fina!).

Jag är riktigt imponerad av det lilla jag testat hittills och rekommenderar märket starkt.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-10-25 20:02 #1 av: [Toretto]

jag har handlat hos rituals under ett par år och tycker verkligen om deras produkter jag har dock aldrig köpt deras nagellack är det något du handlar där som du rekommenderar?

Anmäl
2016-10-25 20:35 #2 av: vendelay

Jag har bara handlat därifrån en gång än så länge. Jag köpte deras svarta nagellack plus ett sånt där genomskinligt för skydd, och det höll över en vecka utan att flagna alls. Deras nagellacksborttagare i burk (en svamp) är också jätterolig och bra. Sen köpte jag en handkräm också som verkligen funkar på mig - och krämer funkar aldrig på mig Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-10-25 21:13 #3 av: [Toretto]

härligt! det är faktiskt så att jag hittade butiken via att min sambos mamma köpte en handkräm där till mina händer en vinter! jag får sprickor över hela mina händer som blöder hela tiden och eksem och även jag hade då inte lyckats hitta en kräm som jag inte gjorde allt ännu värre och det var därför hon gick in där för att kolla vad dom hade för jag inte använder djur testade produkter eller ingredienser från djur och sen kom hon hem med en kräm från rituals som jag inte alls hade några förhoppningar på skulle funka men jag hade jätte fel den var super och jag köper den fortfarande!

Anmäl
2016-10-25 21:18 #4 av: TicTac

Det ska jag ha i åtanke när jag börjar måla naglarna. Skrattar

När jag först lästa Rituals tänkte jag 'ritualer'. Men inga spännande veganritualer här inte. Skämtar

Anmäl
2016-10-25 21:27 #5 av: vendelay

#3 Wow! Det är ju helt fantastiskt Tummen upp

#4 Hahaha, nej, inga veganritualer. Vi får starta någon Skrattar Typ gnida in sig i kokosolja och bada naken bland grönsaker? Eller tillbe vår allsmäktige broccoligud? Eller vad sjutton veganer håller på med Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-10-25 22:47 #6 av: Wowy

#4 Tänkte också på spännande veganritualer. :) #5 Det är ju precis vad ALLA veganer gör! Ingenting går upp mot ett grönsaksbad! ;)

Förlåt för OT...

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-10-25 22:51 #7 av: vendelay

#6 Hahahaha, det är inga problem Skrattar "Positiv" / glädjande OT är mycket välkommet! 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-10-25 23:26 #8 av: veggie4every1

Haha, tänkte detsammaSkrattar

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not Us, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-03-16 18:02 #9 av: vendelay

Uppdatering: Fick idag veta att vissa produkter även innehåller marint kollagen som inte är veganskt. Har ändrat det i första inlägget.

Är det någon som vet vad marint kollagen är?

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-16 21:19 #10 av: Tjeja

Kollagen finns främst i hud hår och horn, det är en av grundstenarna i deras elasticitet.

Marint kollagen kommer från vattenlevande djur som fiskar, plankton, krabbdjur, anemoner, sniglar osv osv.

Troligtvis kommer deras från fiskhud i fiskrens helt enkelt.

Undrar vad deras läppstift innehåller och är gjorda av. Samt vad färgerna kommer ifrån?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-16 21:45 #11 av: vendelay

#10 Tusen tack!

Alla ingredienser finns på hemsidan för varje produkt. >Här< är ett exempel på ett läppstift. Vad är "syntetiskt bivax"? Funderar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-16 22:07 #12 av: Tjeja

Syntetiskt bivax betyder att det är "bivax" framställt på kemisk konstgjord väg.
Det betyder att "bivaxet" skulle kunna vara fritt från animalier. Men är i sig ingen garanti för att det verkligen är det.
Snarare mer troligt att bivaxet i sig innehåller både kemikaliska omnen och animalier från bivax men inte innehåller "tillräckligt mycket rent bivax " för att få "heta" bivax som ingrediens. Ungefär som att lingonsylt inte får heta lingonsylt om det inte innehåller minst en viss procent lingonbär.

För att veta säkert behöver man ta reda på vad det syntetiska bivaxet i sig är gjort av. Bara det att man skriver "syntetiskt bivax" får mig att dra öronen bakåt. Varför säger man hellre "konstgjort bivax" istället för de ämnen som faktiskt använts?

Kan se två olika anledningar till att man skulle vilja skriva så.
Antingen innehåller det ämnen som folk vet inte är hälsosamma att få i sig, tex plast. Och då skriver man så för att det skall verka likt något "naturligt och ofarligt".

Eller så vill man dölja att det faktiskt innehåller animalier i små mängder och blandar ut vaxet för att få kalla det syntetiskt/konstgjort så det kan framstå som fritt från animalier.

I detta fall tror jag själv mer på den första anledningen och misstänker att läppstiftet innehåller någon vaxliknande sillikon. Och silikon är inget man vill få i sig med maten precis..

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-16 22:15 #13 av: vendelay

Vad duktig och påläst du är! Tack för ditt långa svar. Håller med om att det låter konstigt, det är antagligen som du skriver att de inte vill berätta att det innehåller exempelvis silikon, det brukar ju vara så med företag Looser Tur i oturen använder jag inte läppstift ändå så Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-16 22:23 #14 av: Sarafiaklara

#11 Intressant blogginlägg som kom upp när jag googlade synthetic beeswax https://logicalharmony.net/is-synthetic-beeswax-vegan/
Enligt de efterforskningar som hon gjort verkar det som att syntetiskt bivax började som ett alternativ för veganer men eftersom det inte finns någon bestämd definition kan det innefatta lite vad som helst och då även ingredienser som inte är veganska.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.