Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

För de som är sugna på animalisk ost...

2016-10-30 14:41 #0 av: veggie4every1

Ost är ju en sådan produkt som många har svårt att sluta med och längtar efter. Kanske detta kan hjälpa?Funderar

http://www.pcrm.org/nbBlog/five-frightful-facts-about-cheese

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-10-30 17:49 #1 av: Dex

Haha så det är ingen tillfällighet att en del ost luktar spya och fotsvettSkrattar

Anmäl
2016-10-31 13:25 #2 av: veggie4every1

#1 Det verkar inte som att det är detSkrattarIllamående

Känns helt ok att aldrig mera äta animalisk ost...

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-10-31 17:33 #3 av: DogeLove

Usch!!!😷

Tur att jag inte äter det i alla fall.😉

----------------------------- 🐶🦁🐨🐰🐱🐭🐻🐷
Anmäl
2016-11-01 07:18 #4 av: landsbygdsbo

Som upplysning så framställs väl surkål, bröd(surdegsbröd), kaffe, oliver enligt samma princip så det är nog många som sätter morgonfikat i halsen.

Fermenteringen är en jäsningsprocess som dels lyfter fram smaker och dels konserverar. Känt sedan urminnes tider.

Cool

Att sedan ost skulle vara en av våra mest processade livsmedel? tja, det beror ju på vila ostar man talar om. det finns ju färskostar som i stort sett bara tillsatts löpe så går de till konsumtion.  Och tar man exempelvis vanliga eko morötter,  så processas de väl med. De flesta av oss sköljer , rensar och skär ner dem innan konsumtion...bara där 3 olika processer  ....

Anmäl
2016-11-01 10:15 #5 av: veggie4every1

#4 Samma princip, men inte samma bakterier. Vilka bakterier används vid fermentering av surdegsbröd exempelvis?

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-01 18:13 #7 av: landsbygdsbo

och i hur många veganrecept ingår ex oliver, citronsyra,sojasås, surkål?

För att inte tala om hur många som använder

exempelvis gillar väl en del veganer Tempeh  och är inte det en fermenterad rätt?

Anmäl
2016-11-01 18:57 #8 av: veggie4every1

#7 Ditt inlägg #6 har jag tagit bort eftersom det inte var ett citat utan direkt kopiering av en hel artikel med bilder. Inget mer sådant fortsättningsvis tack.

Ja, jag begriper att tempeh och annan mat kan vara fermenterad, men det var vilka slags bakterier som det var frågan om här.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-01 19:18 #9 av: landsbygdsbo

#8 kan bara konstatera att fermentad mat har används i alla tider, både vegetarisk och animal, jag är tämligen övertygad att det inte handlar om bakterierna  för din del utan själva råvaran....

fermenterar soja är ok en fermenterad mjölkkultur är det inte...eller? rätta mig gärna om jag har fel

Anmäl
2016-11-01 22:03 #10 av: veggie4every1

#9 Ja så klart, men det var dock inte själva poängen i den här trådenGalen

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-01 22:24 #11 av: landsbygdsbo

Så du menar att poängen inte var att frälsa de redan frälsta och försöka få de ofrälsta att sluta käka ost?Skämtar

Anmäl
2016-11-02 00:38 #12 av: veggie4every1

#11 Poängen med tråden var vad jag tyckte lite kul info om att det är samma bakterier som luktar när det gäller ost som när det gäller fotsvett/spyor.

Men du behöver inte fortsätta att argumentera för att vissa andra produkter också är fermenterade. Det är så uppenbart att det inte behöver argumenteras för.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-02 08:36 #13 av: landsbygdsbo

#12  Då kan du väl istället säga att så gott som all matlagning (kokning, stekning, grillning)har som syfte att efterlikna förruttnelsens cellväggsförstörande som syfte. För att maten blir betydligt mer lätthanterlig för vår matsmältning då.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.