Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Tips - tråd på hundsajten

2016-11-02 13:21 #0 av: Snuffles

Det är en diskussion på Hundar iFokus om att ha husdjur är veganskt eller inte, om någon vill in och argumentera Cool

http://hundar.ifokus.se/discussions/54cde4e0ce12c47084000527-hennes-hund-ar-vegan?discussions-1

Anmäl
2016-11-02 13:59 #1 av: veggie4every1

Haha, jag ska nog inte störa den diskussionenSkämtar

De vet var jag finns om de vill diskutera det med mig.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-02 14:28 #2 av: TicTac

Tittade lite på diskussionen som jag tror det handlar om. Det verkar mer handla om huruvida det är rätt att utfodra en hund helvegetariskt eller inte. Även någon katt som dött av vegetarisk kost, men mig veteligen är det förbjudet att utfodra sin katt vegetariskt så kan inte riktigt förstå hur man tänkt där. Om man nu är en så "militant" vegan kanske man inte skulle ha katt till en början... Inte hund heller om de nu har andra behov än människor.

Anmäl
2016-11-02 14:41 #3 av: Snuffles

#2 Diskussionen om huruvida det är veganskt att ha husdjur börjar längre ner

Anmäl
2016-11-02 14:55 #4 av: veggie4every1

#2 Efter kontakt med jordbruksverket så kom det fram att det faktiskt inte finns någon lag skriven som förbjuder vegetabilisk kattmat anpassad efter kattens behov (inte morötter). Men det är väldigt luddigt och kan säkert tolkas som att en sådan lag finns. Om man tar det hela till domstol så finns det dock ingen klart skriven lag om att det är olagligt att stödja sig emot.

Att ge hundar vegetabilisk hundmat är mer tydligt tillåtet och många hundar lever gott på en väl anpassad vegetabilisk hundmat.

Om det är etiskt rätt är en annan sak och det är ett dilemma, men då får man också fråga sig hur etiskt rätt det är att döda ett djur (eller upprätthålla förtryck av miljarder av djur) för att mata ett annat djur och att hålla köttätande rovdjur (eller andra djur) i fångenskap med det förtryck som skoningslöst följer.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-02 15:21 #5 av: TicTac

#4 Okej, då vet jag det. Tack.

Jag är själv emot att ha husdjur av samma anledning som jag är vegen. Däremot tycker jag männsikor som tar hand om utsatta djur gör rätt, så jag är allt annat än konsekvent... Skämtar

Anmäl
2016-11-02 16:49 #6 av: veggie4every1

#5 Jag håller med dig att det är rätt att ta hand om djur som behöver ett hem. Det är nog de flesta veganer överens om tror jag. Det är den fortsatta uppfödningen och handel med djur som är problemet.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.