Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Djurrätt & Veganism

Testar isadora på djur?

2016-11-03 11:16 #0 av: Veganariiana

Någon som vet om isadora testar på djur? Behöver veta då jag rensar mitt smink, väldigt tacksam för svar c:

Anmäl
2016-11-03 11:39 #1 av: Lillyrod

Nej det gör de inte.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-03 17:42 #2 av: vendelay

#1 Vart hittar du den informationen?

IsaDora finns inte med på några cruelty free-listor som Djurens Rätt eller Leaping Bunny. Jag hittar olika information om huruvida de säljer i Kina eller inte (alla produkter MÅSTE djurtestas i Kina). Jag hittade ett mycket tveksamt facebook-inlägg om att de inte djurtestar men som sagt hittar jag inte den informationen på deras hemsida - och de flesta idag skriver ju ut om de är emot djurtestning. 

Jag, personligen, tycker att du kan använda upp dina produkter men inte behöver köpa mer för de är nog inte veganska åtminstone Katt

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-03 18:01 #3 av: Lillyrod

Jag har en lista som jag kopierade från Djurens rätt 160530. Jag sparade ner den för att kunna kolla när jag handlar. Datorn har sparat den som ett foto så jag bifogar som ett foto.

*Listan är bortredigerad pga  eventuell upphovsrätt. Ledsen för det, men skicka den gärna som pm istället, mvh veggie4every1

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-03 18:06 #4 av: vendelay

Förlåt, jag är nog jättekorkad, men jag kan inte hitta den där listan på Djurens Rätt. I den listan jag hittar (som inte ser ut som din bild) finns inte IsaDora med.

https://www.djurensratt.se/icke-djurtestat

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-03 19:16 #5 av: Lillyrod

Nej listan ser inte likadan ut idag som den gjorde då det ser jag också. Dock är den tagen från den sidan vid det datumet jag skrev. Jag har en till med märken som testar på djur.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-03 19:29 #6 av: vendelay

Vad konstigt, för IsaDora lär väl ändå inte ha börjat testa på djur? De flesta företag verkar ju vilja undvika det. Djurens Rätt kanske har missat att skriva in dem i så fall? Jag ska skicka ett mail till IsaDora och fråga, jag uppdaterar i denna tråd när jag fått svar!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-03 20:18 #7 av: Lillyrod

Nej det känns lite konstigt att de helt plötsligt inte är med. Jättebra om vi får veta hur det förhåller sig Tummen upp

När jag kopierade listorna stod det också att det säkert fanns fler företag på båda listorna men vissa företag hade valt att inte svara på förfrågan. Det kan ju vara så nu.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-03 21:50 #8 av: Sarafiaklara

Kolla innan ni köper MOOD för nu står det Schwarzkopf på förpackningarna så jag tror de kan ha blivit uppköpta :(

Anmäl
2016-11-03 21:58 #9 av: Sarafiaklara

#3 Är du helt säker på att det är från djurens rätt, jag har aldrig sett att deras lista innehållit flera av de där märkena (ex. Nivea och CCS mfl) och den brukar alltid vara i bokstavsordning och alltid innehålla Dermalogica. Lush brukar aldrig heller vara med på deras lista och Lumene har inte varit med på ett bra tag pga att de säljer i Kina.

Anmäl
2016-11-03 22:03 #10 av: Sarafiaklara

Om Isadora så står det på deras hemsida under rubriken Story "produkter eller ingredienser testas naturligtvis inte på djur". Däremot vet jag att vissa av deras penslar innehåller hår från djur.

Anmäl
2016-11-03 22:05 #11 av: Lillyrod

Hår från djur behöver inte betyda att djuret farit illa på något vis. Det är det jag går efter. 

Jag är helt säker ja.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-04 03:40 #12 av: Ninja99

Länken till Djurens rätts lista Icke djurtestat finns ju redan här ovan, men vad jag vill tillägga är att tänk på att alla produkter/märken som är med på listan inte är veganska eller enbart innehåller veganska ingredienser.

#11 bara en liten fundering, tror du att någon eller något företag som har som mål att sälja så många penslar som möjligt med hår från djur bara klipper djurens hår utan att djuret far illa på något sätt? Ursäkta om jag låter otrevlig nu, men det är ungefär som att inbilla sig att alla får behandlas kanonbra när deras ull klipps eller att angorakaniner vars päls rycks loss mycket hårdhänt inte farit illa på något vis.

Hur avgör du om en pensel med hår från djur har tillverkats utan att djuret eller djuren ifråga har farit illa på något vis? Om du nu känner till en sådan tillverkare eller återförsäljare - vet du att det går att lita på återförsäljaren till 100%, och att de i sin tur har kontrollerat tillverkarens produktionsprocess?

Många penslar är gjorda av t. ex. grävling, mård, svinborst, ekorre eller bergsget. Jag har väldigt svårt att tänka mig att dessa djur fångas in (eller föds upp) och berövas sin päls utan att fara illa på något sätt. Men du får gärna motbevisa mig. 

Anmäl
2016-11-04 07:03 #13 av: Lillyrod

Nej jag tänker inte motbevisa dig. Jag har med mitt första korta inlägg här bevisat något för någon och det räcker så bra Glad

Nu väntar vi på svar från IsaDora.

Medarbetare på Akvariefisk ifokus.

Anmäl
2016-11-04 08:44 #14 av: landsbygdsbo

Som tyska övning (tyskarna har ju pippi på dylikt)

https://www.kosmetik-vegan.de/tierversuche/

Anmäl
2016-11-04 11:22 #15 av: TicTac

#11 Det där är ju helt förkastligt. Djuret for inte illa?? Människor har fortfarande utnyttjat dem, vare sig djuret lever eller inte. Med vilken rätt tar vi något från dem alls? Ledsen

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.