Annons:
Etikettoff-topic
Läst 5227 ggr
Garm
2016-11-07 14:29

Vegan-tacos, utan sojafärs?

Hej alla veganer! Jag är inte själv Vegan, men ska ha taco-kväll i veckan med kompisar och en av dem är Vegan. Det hade ju varit lätt att göra tacofärs med sojafärs, men tyvärr fixar inte min mage soja. Att bara köra med bönor och göra en tacobönfärs hade också varit smidigt, men där ballar min mage ur också. Klarar inte för mycket bönor. Finns det något annat alternativ för vegan-tacos? Quorn innehåller ju tyvärr äggvita, så det går ju inte. Har ni något bra alternativ jag kan använda mig av?

Annons:
komigentam
2016-11-07 14:30
#1

Linser? Kikärter?

Kärlek, ärlighet & respekt. 

[Outlawly]
2016-11-07 14:48
#2

Kan du inte bara göra till den? Då är det lätt att ta t.ex. svarta bönor och steka med tacokrydda och ev lök. 
Eller är det viktigt för dig att ni alla äter samma mat?
Annars kan man steka grönsaker med tacokrydda så får man smaken man behöver och kanske slänga i några solrosfrön/sesamfrön för lite att bita i🙂

Garm
2016-11-07 15:01
#3

#1 Åh, att jag inte tänkte på linser och kikärter själv! Det är ett riktigt bra alternativ.

#2 Det är roligast om alla äter samma mat, tycker jag. Jag behöver dessutom äta mer helvegetariskt, så det är ett ypperligt tillfälle att göra det :)
Att steka grönsaker i tacokrydda är också ett riktigt bra alternativ. Att jag inte tänkte på det också.. Jag är så låst i mina tankar, märker jag.

Smultronfia
2016-11-07 15:08
#4

Ett gott tips är att steka svamp, lök och paprika och sen krydda ordentligt. Blir väldigt fin smak kombo eftersom svampen ger lite mer tugg motstånd samt smak. Lycka till och hoppas du får en trevlig kväll!

tlover
2016-11-07 15:41
#5

Jag brukar ibland göra en "mexigryta" och ha i tacos istället för färs i tacos, jag brukar ofta ha bönor i det däremot men inte alls lika mycket som om man ska göra som ett färssubstitut.

Annat jag brukar ha i är lök (mums), majs, linser, krossade tomater eller vad jag nu har hemma.

Annars finns det säkert gluten/seitanbaserad färs på marknaden? (jag tål inte gluten själv så jag är inte säker) man kan också göra färs på förvälld svamp om man vill (det var vanligt att göra färs på fårticka för att dryga ut kött förr)

l'm back

Garm
2016-11-07 15:51
#6

Tack för alla jättebra tips! Det blir nog en kombination av olika förslag. Ser mycket fram emot att laga vegan-tacos.

Annons:
komigentam
2016-11-07 18:35
#7

Lycka till! Jätteroligt att du vill testa mer samt att du anstränger dig för andra 🙂

Kärlek, ärlighet & respekt. 

veggie4every1
2016-11-07 18:49
#8

Instämmer med #7 och lycka till👍

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

vendelay
2016-11-07 19:12
#9

http://vegan.ifokus.se/discussions/566ea40d8e0e7476ba00061a-solrostacos

Ett mycket spännande recept jag velat testa länge men fortfarande inte gjort!

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

futurehearts
2016-11-07 20:08
#10

Riven blomkål och rivna morötter brukar jag ha :)

Det finns ju färs på seitan också, men den har jag inte testat så vet inte hur den smakar

vendelay
2016-11-07 20:10
#11

Går att göra färs på tofu också, förresten. (Tofu är väl inte soja?)

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Gen
2016-11-07 20:16
#12

Jo, tofu är soja :)

vendelay
2016-11-07 20:28
#13

Asch, skit också då 😃

Var snäll mot alla - bli vegan ❤

Annons:
Tant Grön
2016-11-07 23:19
#14

Jag köpte färs gjort på vete en gång. Tror det var på ICA, minns inte märket. Om den nu finns kvar, det var några år sedan. Jag använder inte så mycket sånt. Gör hellre med bönor.

[Túrwen]
2016-11-07 23:33
#15

Eftersom att jag är glutenintolerant och försöker undvika socker som Vegan så har jag snöat in mig en del på Raw. 

Brukar använda mig av detta recept: http://barabroccoli.se/2013/11/rawfood-fars-med-valnotter-och-morot/

Schhh
2016-11-08 23:01
#16

Det går att göra "nötfärs" (med nötter). Inget jag testat själv, men då kan man exempelvis använda pekannötter och sesamfrön, som man mixar med olika kryddor.

Upp till toppen
Annons: