Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Frågor och tips

Tips på mat till middagsbjudning?

2016-11-08 16:18 #0 av: sp0ngeb0b

Hej allihopa! Nu ska jag ha middagsbjudning med några vänner. I gänget finns både köttätare, vegetarianer och veganer och jag har därför tagit beslutet att det blir vegansk mat till alla. Problemet är då att jag inte har någon aning om vad jag ska laga. Jag vill gärna att maten ska kännas lite lyxigare än vanlig middagsmat men det behöver inte vara någon gourmetmåltid. Allt jag kan tänka på är typ grytor, soppor och liknande som jag själv tycker om att äta till vardags men tycker det känns för tråkigt. Det får gärna vara så enkelt som möjligt också Skrattar

Har ni några roliga tips? Glad

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-11-08 16:35 #1 av: Lubsan

Har tyvärr inget specifikt tips men som jag skrev i en annan tråd nyss så hittade jag en superbra blogg (jag är köttätare men har en liten "matklubb" med två kollegor där vi lagar vegetarisk mat) http://www.javligtgott.se/. finns många roliga tips där :) 

Anmäl
2016-11-08 18:06 #2 av: Sarafiaklara

En sak som jag uppskattat som köttätare (äter inte kött längre men är inte vegan) och tyckt att veganer är extra bra på är buffé-liknande mat med en massa röror och smårätter. Tänk typ hummus, tapenad, vegansk skagenröra etc. med olika tillbehör. Vore gott kombinerat med lite olika varma grönsaker och ett gott bröd.

Anmäl
2016-11-08 18:55 #3 av: veggie4every1

#0 Du har säkert redan läst den här tråden, men slänger in den för säkerhets skullSkrattar

Där finns ju lite fler tipsGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2016-11-08 21:30 #4 av: vendelay

Indisk mat tycker jag är fantastisk och ofta vegansk eller mycket enkel att göra vegansk. All asiatisk mat är ju egentligen enkel att göra vegansk (eller redan är det). Mexikansk mat också, misstänker jag? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-11-09 10:01 #5 av: sp0ngeb0b

#1 Tack för tipset, den ska jag definitivt kolla in!

#2 Det var faktiskt en riktigt bra idé! Hade inte alls tänkt i de banorna. 

#3 Ja det har jag, hittade en del tips men eftersom min avsikt inte är att lura mina köttisar utan endast servera dem god mat så tänkte jag att det säkert finns fler tips att få Skämtar

#4 Det låter också riktigt gott! Tack för tipset!

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-11-09 11:49 #6 av: Smultronfia

Man kan ju göra en lite lyxigare gryta, tex bourguignon med svamp. Och har man ett riktigt gott bröd med tillbehör till och kanske en sallad så blir det ju en kanon middag.
Här kommer ett recept http://www.simple-veganista.com/2012/11/mushroom-bourguignon_10.html

Anmäl