Annons:
Etiketterfrågortips
Läst 1286 ggr
thmz
11/28/16, 8:36 PM

Ersätta ägg?

Detta låter ju som ett fantastiskt recept … förutom att det är ägg i såklart. Tips på vad man kan byta ut dem mot?

Smarta matvåfflor med vita bönor

Ingredienser, 7-8 våfflor

100 g havregryn
70 g färdigkokta stora vita bönor
1,5 dl vatten
4 st ägg (ekologiska, förstås!)
2 tsk bakpulver
0,25 tsk örtsalt
50 g smält kokosfett (silverpaketet går bra)

Annons:
Gen
11/28/16, 11:16 PM
#1

Är grejen att det ska va glutenfritt? Min erfarenhet är att ägg är helt meningslöst i våfflor/pannkakor … blir bra ändå. Vid bönbiffar tycker jag havregryn är bra bindemedel och det har du ju redan. Kikärtsspad är bra för att bilda emulsion (typ vegansk marshmallow) vilket bör ge frasigare våfflor. Om inte kikärtsspad, kanske prova att ersätta äggen med spadet från de vita bönorna? Borde bli ännu "smartare" våfflor.

Ominous
11/29/16, 10:25 AM
#2

Jag skulle testat med att vispa spadet från de vita bönorna, om du köper i tetra/burk. Som Gen nämner.
Men även tillsätta 4tsk bakpulver istället för 2tsk.

Du kan även testa att ersätta med bananer, men jag vet inte hur de passar till vita bönor :)

Annars brukar ofta ägg vara rätt meningslöst som sagt.

I wish I could write as mysterious as a cat

thmz
11/29/16, 8:59 PM
#3

Njae, glutenfritt känns mest som en bonus.

Ska prova att strunta i äggen och ta lite mer bakpulver.

Banan brukar jag köra i vanliga pannkakor men dessa tänkte jag mig lite mer matiga med lunch-pålägg, banan kanske skär sig lite då…?

Upp till toppen
Annons: