Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Veganprat

Vegetarisk skollunch

2016-12-07 15:51 #0 av: [fin_kanin]

Hej! 

Ni som går i skolan/ har gått hur har eran vegetariska mat vart? Funkar det eller är det typ en gurka (Skrattar) till lunch? Alltså jag syftar på ni som inte äter mjölkprodukter mm, ni "riktiga" vegetarianer. Funderar på att bli det i skolan. Dock är min lakto-ovo mat redan sämst så...Oberörd

Anmäl
2016-12-07 17:13 #1 av: DogeLove

Jag är vegetarian och min mat är bra om dom får köttbullar får jag ofta falfel eller om dom äter lasange får jag också men utan kött ägg och mjölk istället dom bukar använda någon vegansk mjölk/grädde och sen spenat eller soya färs (brukar vara lite olika) och om dom får pannkakor får jag också det men hel-vegetariska pannkakor då. Så för mig är det bra och näringsrik mat samma sak gällde förra skolan men det kan nog vara lite olika!

----------------------------- 🐶🦁🐨🐰🐱🐭🐻🐷
Anmäl
2016-12-07 21:25 #2 av: Wowy

Precis som på min förra skola får jag gå och be mattanterna att öppna ett värmeskåp där de förvarar lite olika specialrätter. Kolhydrat kan jag ofta ta från det ickeveganska, men om det är till exempel potatismos får jag specialvarianten. Ibland är det lakto-ovo-vegetariska samma sak som det veganska. Det finns tydliga lappar på vad saker och ting innehåller, och ser jag att det är mjölk eller ägg i det lakto-ovo-vegetariska ber jag om veganskt.

Maten är bra. Jag har nyligen börjat på en ny skola där det verkar finnas fler veganer. Det är ofta någon typ av grönsaks- eller linssås, väldigt varierat.

"Vi som lever är bara döda på semester, nån sorts sommargäster" Bodil Malmsten

/Wowy, medarbetare på Vegan iFokusSol

Anmäl
2016-12-07 23:48 #3 av: Snuffles

Jag äter inte lunch i skolan så ofta, men de gångerna jag gjort det har det varit grönsaksbiff med sås och potatis.

Anmäl
2016-12-08 16:44 #4 av: sp0ngeb0b

Jag åt inte veganskt när jag gick i skolan men har lite erfarenhet ändå. Vi hade alltid lakto-ovo-vegetariskt alternativ som alla fick ta av, där brukade det vara rätt bra mat. Min vän åt veganskt i skolan ett bra tag, men fick sluta med det för att hon tyckte maten var för dåligt - hon hade ingen energi och blev hungrig snabbt. Kan tillägga att hon inte var vegan utan åt endast veganskt i skolan. 

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-12-09 00:41 #5 av: Schhh

På folkhögskolan jag gick var det ganska bra och hemlagad mat. Inte så att jag gillade den alla dagar, för jag är ganska kräsen, men den var nog bättre än på de flesta skolor. Det fanns ofta bra alternativ, även efterrätter och dylikt. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.