Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Recept (Varmrätt & Övrigt)

Flygande Jakob

2016-12-08 22:03 #0 av: vendelay

Ca 45-60 minuter, spis & ugn, 6 portioner.

Ingredienser:
500 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
5 dl vegetabilisk grädde (exempelvis Oatly iMat)
1 dl chilisås
Jordnötter
Curry, paprikapulver, vitpeppar, eventuellt salt (om jordnötterna är saltade kan saltet skippas helt)

1. Skär champinjonerna i lagom stora skivor eller bitar. Jag delade dem på hälften och skar skivor om ungefär 0,5 - 1 cm. Skala vitlöksklyftorna.
2. Stek svampen, pressa i vitlöken. Jag använde ingen olja för svampen blir ändå så blöt men det kanske behövs i vissa pannor för att inte brännas.
3. Blanda grädden, chilisåsen och kryddorna i en separat bunke. Smaka av, krydda eventuellt mer.
4. När svampen är stekt ska den i en ugnssäker form tillsammans med såsen och in i mitten av ugnen på 225° i 15 minuter.
5. Häll i jordnötterna, rör runt så att såsen täcker allt. Låt stå i ugnen 15 minuter till.

Går även att ha i skivade bananer, valfri köttersättning (t.ex. vegobitar), bönor eller grönsaker som exempelvis broccoli och blomkål. Jag åt det med snabbmakaroner men du väljer vad du tycker passar!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-08 22:07 #1 av: Persifone

Åh va gott det ser ut Dreglar Tack för receptet!

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2016-12-08 22:08 #2 av: vendelay

#1 Det blev otroligt gott faktiskt. Min sambo, som ALDRIG gillar min mat, sa att det var hans absoluta favoriträtt nu Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-08 22:16 #3 av: veggie4every1

Ojoj, låter fantastiskt smarrigtGlad

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-12-09 00:04 #4 av: [Túrwen]

Ser supermumsigt ut :D Jag gillar inte varianten med banan i då banan helst inte ska vara i mat i min mening så denna måste jag prova!

Anmäl
2016-12-15 16:37 #5 av: Grace2009

Ungefär hur mycket curry och paprikapulver hade du i? Snackar vi en tesked vardera? Kanske matskedar? Skrattar

Anmäl
2016-12-15 18:15 #6 av: vendelay

#5 Oj, nej, det kan jag inte svara på. Ingen aning faktiskt! Men jag hade nog i ganska ordentligt, kanske två msk av varje? Är det rimligt? Men jag har ingen aning, jag slängde bara i det och smakade av Tyst

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-15 18:44 #7 av: Grace2009

#6 Slutade nog med att jag hade 1msk curry i alla fall. Skulle nog ha varit modigare med paprika pulvret och inte så modig med chilikryddan (hade inte chilisås hemma) Skrattar Men det var ett jättegott recept!

Anmäl
2016-12-15 19:27 #8 av: vendelay

#7 Haha, vad bra att det blev gott i alla fall Skrattar

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-15 20:12 #9 av: Ominous

Flygande jakob är min såndär "jag klarar verkligen inte av det maträtt". Har fått kväljning av att äta det, helt seriöst. Jättepinsamt en gång när mitt ex mamma hade gjort det och min pojkvän BERÄTTAR att jag inte klarar det! Höll på att dö!

Men jag skulle absolut kunna tänka  mig att prova det igen ändå. Mina smaklökar har förändrat något otroligt sen jag blev 20år ungefär. Jag har aldrig gillat nötter, nu tycker jag det är bland det godaste som finns! Jag kanske tycker flygande jakob är jättegott. Jag får prova detta receptet :)

Anmäl
2016-12-15 20:27 #10 av: vendelay

#9 Men det var väl snällt att han berättade, så du inte hade behövt springa från matbordet? Kramas

Ett tips är ju att smaka av såsen innan den åker in i ugnen, den smakar ju i stort sett likadant fast kall. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-16 17:50 #11 av: Schhh

Jag kommer att testa detta recept (eg. "ursprungsreceptet") i helgen/veckan om orken vill mig väl. Har i alla fall köpt hem ingredienser!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.