Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (19) Senaste inläggen

Djurrätt & Veganism Frukterian (Diskussion och recept) Frågor och tips Föreläsningar / videos / audios Hälsa och Nutrition Hygien, kosmetika och kemtekniska produkter Information om sajten Köpes / Säljes / Bortskänkes Köttersättning Konservering (vin, sylt saft, inläggningar osv) Klotterplanket Miljö O.T. (Off-topic) Politiska frågor Restauranger Shopping Träning Undersökningar Kluringar Tävlingar Topplistor Vegankost Veganprat Veganska matprodukter Veganföräldrar Veganska textiler, kläder & skor Recept (Varmrätt & Övrigt) Recept (Efterrätter & Förrätter & Godis) Recept & Diskussion (Glutenfritt) Recept (Pålägg) Recept (Såser) Recept (Rawfood - Råkost) Recept (LCHF-vegan) Recept (LFD Low Fiber Diet)
Djurrätt & Veganism

Brygga mjölk

2016-12-14 12:02 #0 av: Smultronfia

http://www.perfectdayfoods.com

I California håller man på att ta fram mjölk som ser ut och smakar som mjölk samt kan användas på samma sätt men utan att en enda ko varit inblandad.
De planerar att börja sälja sina produkter hösten 2017.
Mjölken innehåller mjölkprotein fast inte animalisk så är man mjölkprotein allergisk så fungerar inte detta tyvärr men den är helt laktosfri.

Tänk vad man kan göra idag utan att plåga djur! Fantastiskt.
Skulle ni använda produkterna om de kom till Sverige?

Anmäl
2016-12-14 12:21 #1 av: Snuffles

Nej, jag föredrar havredryck. Men det är bra för de som gillar smaken av komjölk :)

Anmäl
2016-12-14 13:12 #2 av: vendelay

Personligen har jag aldrig gillat komjölk (till mammas stora förskräckelse - barn måste ju dricka mjölk för att få starka ben!!! Lipar) så nej, jag skulle inte dricka det men jag skulle rekommendera det till så många. Mjölk och mejeriprodukter är så extremt beroendeframkallande hos folk, det vore fantastiskt att få en veganskt produkt som smakar som komjölk och kunna ta fram ost osv på det. 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2016-12-14 14:05 #3 av: veggie4every1

Som vendelay så gillade jag inte mjölk och slutade att dricka komjölk runt 4 års ålder. Eller jag försökte sluta, man fick ju hitta på allt möjligt för att komma undan komjölken under uppväxten. Välmenande föräldrar förstås...

Så dricka den skulle jag inte, jag dricker dock ingen växtdryck heller. Gillar vattenSkrattar

Men jag förmodar att de skapar mjölken utan kolesterol, kasein, hormoner och andra onyttigheter och då så skulle jag nog kunna tänka mig att äta ost gjord på den, om inte annat så för variation. Saknar smakvariation bland veganostar.

Det skulle kännas konstigt dock, som att äta konstgjord kalvmat...Funderar

Nää, jag vet inte hur jag skulle göra, men det är en spännande produkt i vilket fall.

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
Krossa speciesism - Bli vegan Hjärta

Välkomna till nya Djurrätt iFokus

Anmäl
2016-12-14 16:30 #4 av: Smultronfia

#3 ja den är helt fri från allt sånt.

De planerar att göra ost, yoghurt och sånt med men börjar med mjölk eftersom det är väl både enklast och det som folk använder mest samt vill byta ut kanske.

Tycker det är fantastiskt att man kan göra så mycket saker idag utan djur. Senaste tio åren har det verkligen exploderat och uppfinningsrikedomen är enorm vilken känns väldigt roligt.

Anmäl
2016-12-16 09:18 #5 av: sp0ngeb0b

Precis som vendelay och veggie4every1 har jag heller aldrig direkt gillat komjölk haha, och även min mamma tjatade och försökte få i mig det ändå. Har aldrig heller direkt gillat ost, så jag fick äta yoghurt i mängder. Så jag saknar inte det speciellt mycket. Dock är det få saker som slår en riktigt chokladig chokladkaka med vispad grädde, och tyvärr tycker jag sojavispgrädden smakar lite skumt. Saknade kogrädden igår när jag åt sojagräddenLedsen Så om en vegetabilisk sådan kommer till sverige skulle jag testa det Glad

"Before you ask someone why they're vegan - ask yourself why you're not."

Anmäl
2016-12-16 14:08 #6 av: TicTac

Kan ju vara särskilt bra för alla dem som inte vill går från att vara vegetarianer till veganer just för mjölkprodukterna. Annars tycker jag det finns många bra alternativ som jag dessutom tror är nyttigare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.